• Forside

Red Bull får ny diffuser til Monacos GP

Mens Toyota, Brawn og Williams har en velfungerende dobbeltdiffuser, så arbejder de resterende hold på højtryk for at introducere deres nye diffusere hurtigst muligt. McLaren, Renault og fra denne weekend Force India har introduceret tidligere versioner.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/4 2009 klokken 09:04

Ferrari skulle komme med deres første diffuserbud om to uger i Bahrain, mens det for BMW Sauber og Red Bull Racing er noget mere kryptisk.

Derfor forventer Red Bull Racing først at introducere deres nye diffusere til Monacos Grand Prix.

Til den italienske avis ‘La Stampa’ udtaler Helmut Marko.

”Adrian arbejder hårdt. Hvis alt går efter planen, så vil vores biler begge være klar med en ny diffuser i Monte Carlo.”

Mark Webber med den store rygfinne på RB5

Adrian Newey forklarer om problemerne med at designe en dobbeltdiffuser til RB5 (og indirekte STR4).

”På grund af designet af RB5, så er det ikke den nemmeste opgave at tilføje bilen. Det unikke ved Red Bull-bilerne er vores pull-rod baghjulsophæng, hvilket er en god løsning, når man ikke har en dobbeltdiffuser.”

”At få det til at fungere med diffuserne bliver noget mere svært. Det vi helt sikker kræve en masse arbejde. Vi vil ikke have en dobbeltdiffuser klar før Monaco.”

RB5 kører godt i regn og sol, så bliver RB5 overlegen, når den nye diffuser kommer?

Med RB5’s umiddelbare success i de tre foregående løb, så frygter man lidt, at Red Bull kan lave VM til en ren Walk Over, hvis den nye diffuser virker perfekt fra Monacos Grand Prix.