• Forside

Mike Gascoyne vil erstatte Eddie Jordan og arbejde for Ferrari

BBC overtog i år rettighederne til at vise Formel 1 på britisk tv fra ITV, og deres dækning får den ellers udmærkede dækning på TV3 Puls til at ligne et fem minutters fraklipshow. En af forcerne ved den engelske dækning er højtprofilerede personer.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/4 2009 klokken 09:04

Således er der flere tidligere F1-kørere og medarbejdere involveret som kommentatorer i programmet. Der iblandt David Coulthard, Martin Brundle og Eddie Jordan.

I sidste weekend var Eddie Jordan dog afløst af Mike Gascoyne, og det kunne Gascoyne godt lide.

Et hit blandt de britiske seere og producerne. Hans tekniske viden er formidabel, og han var god til at forklare tingene på en letforståelig måde.

Adrian Sutil og Force India teknisk chef Mike Gascoyne

Avisen ’Daily Mail’ fulgte Gascoyne tæt og ifølge avisen, så vil Mike Gascoyne gerne erstatte Eddie Jordan.

Mike Gascoyne, kendt som den britiske bulldog indenfor Formel 1, arbejdede for Eddie Jordan fra 1998 til 2000 i holdets glansperiode. Siden skiftede Mike til Benetton/Renault, men efter et par år der blev Mike sendt på ferie.

Så overtog Toyota ham og da han stoppede der var Spyker klar til at ansætte den kendte ingeniør.

Mike Gascoyne fortæller om Spyker F8-VII

Sidste år blev han opsagt efter sæsonen hos Force India, men bliver det ikke hos BBC lønnen skal hentes, så vil Mike Gascoyne gerne til Ferrari. Ikke som teknisk chef eller chefdesigner, men f.eks. i en rolle omkring vindtunnellen.

”Jeg er ikke på jagt efter en bestemt rolle, men jeg kunne sagtens udfylde en konsulentrolle indenfor aerodynamik for eksempel i vindtunnellen.”

“Ferrari vile være en genoplivning af min karriere. Jeg bor mellem Schweiz og Tyskland med min kæreste Silvia, så at flytte til Maranello ville ikke være et problem.”

Mike Gascoyne, da han var teknisk chef hos Spyker.

Største hindring for at Mike Gascoyne skulle skifte til Ferrari ville nok være lønnen.