• Forside

Dagens træninger fra Monaco

Monacos Grand Prix er under opsejling, og som traditionen byder blev der kørt træninger i dag, torsdag, og fredag er hviledag.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 21/5 2009 klokken 20:05

At se Rosberg i toppen af tabellen når der bliver kørt træninger er ikke nyt, og det skete da også i dag, da Williamskøreren satte bedste tid af alle da han kørte i tiden 1,15.243.

Williams indrømmer da også villigt at de ofte kører træningssessioner med meget lidt brændstof ombord.

Lewis Hamilton har set meget frem til at komme tilbage til hans yndlingsbane, og som han håbede på, passede den snørklede bybane også meget bedre til MP4-24 end den forrige de kørte på i Spanien. Hamilton klarede at køre næsthurtigste tid kun 2 tiendedele fra den bedste.

Rubens Barrichello

Brawn viste igen gode takter, denne gang med Rubens Barrichello som trediebedst, lige foran teamkammeraten, Jenson Button.

Ferrari kom igennem som 5. og 8. bedst, med Felipe Massa som den bedste af de to.

6. bedst var Sebastian Vettel efter at have måttet lide under en motorfejl, der først skulle repareres. Sværere var det for Mark Webber, som oplevede nogle rystelser i bilen, som man mente kom fra en drivaksel. Arbejdet stod på længe og kostede en masse træningstid, og Webber måtte nøjes med at bliver 12'er.

Heikki Kovalainen fik sin McLaren igenem på 7. bedste tid, og dermed endte han lige foran Kimi Räikkönens Ferrari, og Nakajimas Williams.

Hos Renault var rollerne byttet om i dag, idet Nelson Piquet fik 10. bedste tid, og dermed endte umiddelbart foran Fernando Alonso som blev 11'er.

Force India havde også en blandet dag. Sutil blev 13'er og viste at også han er glad for denne bybane. Fisichella var ikke så heldig, og måtte slås lidt om pladsen med Felipe Massa. Fisichella blev den langsomste med hele 2,2 sekunder.

Disse folk får travlt inden lørdagens kvalifikationer

For Toyota som startede året så stærkt, er der nærmest tale om frit fald. Trulli krængede vognen igennem gaderne til en 14. plads, mens Glock blev nummer 19.

De to Sebastian'er i Toro Rosso blev 15 og 16.

For BMW-Sauber ligner denne sæson mere og mere en karikatur af sidste års succes. Heidfeld nåede lige at få 17. bedste tid, mens Kubica nåede at slikke sol hele dagen, da hans motor sprang i luften stort set med det samme den fik gas.

Der er nogle mekanikere, som får en travl fredag.

RELATEREDE NYHEDER