• Forside

Frustreret Vettel: Hvorfor trestop-strategi?

Det var en temmelig frustreret Sebastian Vettel, der talte med medierne efter søndagens Grand Prix i Tyrkiet. Han forstod ikke, at teamet fastholdt sin tre-stopstrategi.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/6 2009 klokken 15:06

Med en pole position i Tyrkiets Grand Prix var der lagt op til en interessant søndag eftermiddag for Red Bull-køreren Sebastian Vettel, men efter hans mening blev det delvist ødelagt af en fejlslagen pitstopstrategi.

Efter at have kørt for bredt ind i sving 9 på første omgang mistede Vettel sin førerposition til den jagtende Jenson Button, Brawn GP, og herefter handlede det om at holde briten indenfor rækkevidde.

”Efter første stint var det mere eller mindre klart, at jeg var lav i brændstof og derfor overraskede det mig, at man stadig holdt fast i en trestop-strategi, når jeg nu hentede ind på Jenson,” udtaler Vettel.

Sebastian Vettel i Tyrkiets Grand Prix, 2009.

”Derudover tabte jeg også løbet til Mark, så alt i alt kan man vist roligt sige, at vi ikke gjorde det bedste stykke arbejde der,” fortsatte han.

Efter det tredje pitstop begyndte Vettel at hale ind på Webber, men så modtog tyskeren pludselig ordre om at spare på bilen og undgå at køre efter 2-pladsen.

”Jeg var overrasket over, at det var så meget, og så var det at min ingeniør kom på radioen og sagde, at Mark var hurtigere,” fortsatte han. ”Jeg bliver nødt til at spørge jer, hvad I ville gøre i sådan en situation? Du starter fra pole. Du erkender, at din strategi ikke fungerer, som det var meningen – så er det sidste du vil gøre at køre bilen langsomt rundt for bare at få den i mål.”

”Jeg har endnu ikke talt med teamet, men på dette tidspunkt har jeg ikke forstået, hvorfor vi holdt fast i de tre stop. Jeg tror, at en tostop-strategi havde reddet andenpladsen…”

Teamchefen, Christian Horner, svarede i går igen på den slet skjulte kritik fra sin kører.

”Desværre, efter en god start, lavede Sebastian en lille fejl, der tillod Jenson at passere,” udtalte Horner. ”Den eneste chance for at nå ham var en trestop-strategi, hvilket vi også havde besluttet at gøre.”

”Det lå til os at passere Jenson i andet stint, men desværre klarede Sebastian det ikke i dag, og den tid, der blev tabt, svarede til forskellen imellem anden og tredjepladsen,” fastslog teamchefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER