• Forside

Domenicali: Boykot-rygter noget vrøvl

Kort før weekendens Grand Prix i Tyrkiet summede det med rygter om at FOTA ville boykotte løbet. Årsagen skulle efter sigende være FIAs bebudede budgetloft. Det rene vrøvl, siger Ferraris teamchef, Stefano Domenicali.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/6 2009 klokken 14:06

Med kun fem dage tilbage til FIAs offentliggørelse af næste års deltagere i Formel 1-feltet, og måske var det derfor medierne i søndags flød over med boykot-rygter: Ville de 8 fabriksteams nøjes med at køre formationsomgangen, hvorefter de ville køre i garage?

Som sagt kom det ikke til at gå sådan, men spekulationerne startede efter teamchefernes møde med officials inden løbet, i Toyotas motorhome. Efterfølgende holdt kørerne deres møde med officials under overværelse af BMWs Mario Theissen.

FOTA gruppebillede. Hvornår stivner smilene?

Bagefter blev tyskeren spurgt, om boykottruslerne var reelle.

”Det tror jeg ikke,” svarede han kryptisk.

Efter løbet udtalte Ferraris teamchef, Stefano Domenicali, sig dog i mere klare vendinger om spekulationerne.

”Det er det rene vrøvl, men hvor det kommer fra, ved jeg ikke,” udtalte han til det tyske website ’motorsport-magazin.com’.

”Det blev ikke diskuteret under FOTAs møde i søndags.”

Det menes dog, at FOTA (fabriksteamenes sammenslutning) har åbnet mulighed for et møde med FIAs præsident, Max Mosley, i denne uge, før den endelige liste med næste års teams offentliggøres af motorsportens styrende organ.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER