• Forside

Tysklands Grand Prix live

Dobbeltsejr til Red Bull og endelig en podieplads til Massa. Rosberg, Button, Barrichello, Alonso og Kovalainen tager de pointgivende placeringer. Et utroligt godt løb, der er med til at gøre begge mesterskaber mere åbne til den sidste halvdel af sæsonen.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Tomas Hansen (th@bmf1.dk) d. 12/7 2009 klokken 13:07

Med Mark Alan Webber på pole position, efterfulgt af de 2 Brawn GP racere, så er der lagt op til en spændende start på søndagens Grand Prix.

Vejret har allerede budt kørerne velkommen til Eiffelbjergene, 14 graders "varme" og regnvejr, i øjeblikket er det dog tørvejr og det forventes at holde løbet ud.

Der er ikke sket store ændringer i startopstillingen, Timo Glock er degraderet fra nummer 19, til nummer 20, for at have blokeret for Fernando Alonso under gårsdagens kvalifikation. Det vil nok ikke have den store betydning for hans løbsmuligheder.

Bridgestone leverer i dag medium og supersoft dæk, det vil afgjort være svært for en del teams at holde varme i dækkene i det halvkolde sommervejr.

Start: Alle 20 biler er linet op, bortset fra Glock, der starter fra pitten og klar til start. Fuld fart ned mod første sving og Webber støder sammen med Barrichello, Hamililton trækker op, men har for meget fart på og ryger på afkørselsarealet. Massa og Kovalainen får også begge en god start. Hamilton er røget helt bagud af dansen og meget langsomt rundt.

2. Omgang:

Button går forbi Massa, som straks angribes af Vettel. Hamiltons højre baghjul er punkteret og han halter banen fundt, for at komme i pit. Hans løb er så godt som overstået. Button fortsætter sit angreb, denne gang på Kovalainen.


3-4. Omgang:

I en gentagelse af starten, ses det tydeligt at begge Ferrarier får en super start, i rent parløb skyder de frem og tager begge 3-4 placeringer inden første sving - KERS lader til at have hjulpet dem godt.


5-6. Omgang:

Løbet har sat sig en smule efter de første omgange både Vettel og Button kæmper med de foranliggendes KERS, der gør det svært at komme forbi henholdsvis Massa og Kovalainen.

Mark Webber

7-9. Omgang:

Kovalainen har samlet et helt tog bag sig - der er under 2 sekunder mellem hans 3. plads og Vettel på 6. pladsen. Med placeringer som nummer 8 og 12, så er dagen indtil videre en stor succes for Force India, Fisichella har endda overhalet Heidfeld.


10-12. Omgang:

Kommisærerne er ved at undersøge hændelse før første sving, hvor Webber og Barrichello har kontakt lige efter starten. Hændelsen er endt med en drivethrough straf til Webber, bittert for Webber, der nu får sit løb ødelagt. Han skal bare håbe på regnvejr.


13-15. Omgang:

Første pitstoprunde er startet, det lader til at de fleste hold er på en 3-stops strategi. Webber har afsonet hans straf og er utroligt nok kommet ud på andenpladsen, han kan virkelig takke Kovalainen for at han kan holde den plads.


16-18. Omgang:

Kovalainen pitter og falder helt ned som nummer 15. I spidsen er det Webber, Massa, Barrichello, Vettel og Raikkonen, Af de 5 har Ferrari absolut mest brændstof på og det forventes at de kan køre mindst 20 omgange, måske er Ferrari på en 2-stops strategi i dag.

Webber pitter, alt imens Bourdais har været af banen og halter i pit.


19-22. Omgang:

20 omgange kørt og halvdelen af feltet mangler stadig at pitte. Barrichello forsøger forgæves at komme forbi en stærkt kæmpende Massa. Vettel pitter og får også hårde dæk på.


23-25. Omgang:

Kampen i front fortsætter og det samme gør sig gældende længere nede i feltet. Der er pt. kun 12.8 sekund mellem den førende bil og den sidste pointgivende placering. 23 omgange og Raikkonen pitter som første Ferrari. Massa pitter efter 25 omgange.


26-28. Omgang:

Fronten er nu Barrichello, Sutil og Rosberg, de sidste 2 mangler dog at pitte, som de sidste 2 i top-ti. Endnu en gang er det ikke Sutils dag. Straks efter pitstoppet, kolliderer han med Raikkonen mister halvdelen af forvingen. Ærgeligt, efter et utroligt flot løb og reelle chancer for point til Force India.


29-31. Omgang:

Button pitter for anden gang, det ser ikke ud til at deres 3-stops strategi bliver den store succes. Hændelsen mellem Sutil og Raikkonen vil blive undersøgt efter løbsafslutningen.

Barrichello pitter. Det virker usandsynligt at han skulle kunne tanke til at køre løbet færdig.

32-35. Omgang:

Raikkonen er færdig for i dag, han triller stille rundt. Barrichello får besked om at der ikke er brændstof nok til at køre løbet til ende. Efter 34 omgange har Glock endnu ikke været i pit, hans Toyota har været tanket til kanten af tankdækslet.

Webber og Button skiftes til at være hurtigst mand, men Button er dog på 6. pladsen, mens Webber fører løbet.


35-38. Omgang:

Webber er forrygende i front. I øjeblikket kører han over et sekund hurtigere end resten af feltet. Ikke mindst Vettel får besked på at stramme ballerne, for ikke at overhales af Massa. Hamilton melder om regn i sving 7. Skal vi have 20 højdramatiske regnvejrsomgange?


39-41. Omgang:

9 løb inde i sæsonen lader det til at Ferrari har fundet en fart, der kan matche frontholdene. Massa holder samme omgangstider, som de 2 førende Red Bull biler.

Med placeringer som nummer 5 og 6, der har Brawns 3-stopsstrategi kikset alvorligt.

Webber, Vettel, Massa, Rosberg, Barrichello er de 5 mand i front.

Jenson Button

42-45. Omgang:

Webber pitter for sit sidste stop, han får de hårde dæk på og kommer ud mellem Vettel og Massa, virkelig stærkt løb af Webber, der er i særklasse dagens bedste mand indtil nu. Med 17 omgange igen, så skal alle biler i top 8 i pit endnu en gang - selvfølgelig dog undtaget Webber.

46-48. Omgang:

Massa, Alonso og Rosberg har alle taget deres sidste pitstop. Nu er det bare at afvente de 2 Brawn GP racere og deres sidste stop.


49-51. Omgang:

Det trækker op til en dobbelt Red Bull sejr, med Massa på podiets sidste trin. Alonson sætter bedste tid, med 1.33.3 - en fantomtid i løbet. Barrichello pitter som første mand af de sidste. Splash and dash til ham.


52-55. Omgang:

Button inde til sidste stop, skal de få ham forbi Barrichello og have et ekstra point. Det gør han - Barrichello slipper gassen en anelse på langsiden og falder ind bag Button.

Webber, Vettel, Massa, Rosberg, Button er top 5 pt. Sidste 3 mand i pointene er Barrichello, Alonso og Kovalainen.


56-58. Omgang:

Der kæmpes hårdt i hele feltet, Button forsøger desperat at hente Rosberg, Glock presser Kovalainen for det sidste point og Barrichello er under hårdt pres af Alonso, mens han selv presser Button. Fremragende løb, med stærke kampe hele løbet igennem.

Slut.

Dobbeltsejr til Red Bull og endelig en podieplads til Massa. Rosberg, Button, Barrichello, Alonso og Kovalainen tager de pointgivende placeringer. Et utroligt godt løb, der er med til at gøre begge mesterskaber mere åbne til den sidste halvdel af sæsonen.