• Forside

Williams afviser Schumi-test

Mens samtlige FOTA-teams og muligvis Force India og FIA har accepteret, at Michael Schumacher bør have en testdag i en Ferrari F60, så har det lille Williams-team stadig ’cojones’ nok til at afvise testen. Det strider mod reglementets ordlyd, mener de.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/8 2009 klokken 16:08

Det anerkendte site ’Autosport’ skriver, at det lille Williams-team afviser at give Michael Schumacher en testdag i Ferrari F60. Det strider mod den regel, der forbyder test i sæsonen og en afvigelse vil danne præcedens.

Det betyder, at Michael Schumachers comeback består af en testdag på Mugello i sidste uge med en to år gammel F2007 model påmonteret GP2 Bridgestone slicks. Den ønskede testdag i en F60 bliver ikke til noget i første omgang.

I Formel 1 er ingenting billigt eller gratis. Heller ikke selv om man kører i en Ferrari og har et meget populært efternavn.

Michael Schumacher tester en Ferrari F2007 'Corse Clienti' på Mugello

Sir Frank Williams udtalte til Autosport: “Selv om vi byder Michael Schumacher velkommen tilbage til Formel 1, så er fakta at al banetest er stærkt begrænset; en regulering foretaget af FIA og godtaget af alle teams.”

“Det var af denne grund, at Alguersuari der kørte en F1-bil for allerførste gang i Ungarn, ikke fik muligheden for at vænne sig til Toro Rosso-raceren før hans løbsdebut.”

Jaime Alguersuari måtte nøjes med en dag op og ned ad en landingsbanen, hvor Toro Rosso testede deres opdatering til Ungarn.

”Williams ser ingen forskel mellem Alguersuaris situation og Schumachers, og føler at enhver ændring fra reglen vil skabe præcedens i fremtiden.”

Williams gruppebillede med kørere og testkører

“I en lignende situation vil Williams, uden tøven, bruge dets nuværende testkører. For at være konsekvente og fair opponerer vi mod Ferraris forslag om en test forud til det Europæiske Grand Prix.”

Selv om Michael Schumachers comeback har skabt en fantastisk begejstring, og med garanti vil være med til at sælge flere billetter til de kommende løb, så er det rart at have et lille team som William, der tør sige de store hold imod.

Bare fordi man er syvdobbelt verdensmester, så skal man ikke have særbehandling. Måske Massas uheld vil give en ændring til testreglementet i 2010, så reservekøreren kan få en enkelt testdag, hvis han bliver indsat i et Grand Prix.