Massas første interview siden ulykken

Vi har netop modtaget det første, officielle interview med Felipe Massa efter dennes alvorlige ulykke under kvalifikationen på Hungaroring for ti dage siden. Vi bringer det her uredigeret.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/8 2009 klokken 16:08

For at par dage siden bragte vi brudstykker af et såkaldt interview med Felipe Massa. Interviewet skulle angiveligt være givet af Massas bror, Edoardo, men det er siden blevet tilbagevist af hovedpersonen.

Nu har Ferraris pressetjeneste imidlertid sendt os det første, ægte interview med Felipe Massa, og man fornemmer tydeligt alvoren i situationen og den livsfare, brasilianerens har svævet i.

Modsat det tidligere såkaldte interview, var Massa ganske udmærket klar over, at der var en genstand på vej hen imod ham.

Felipe Massa på Hungaroring.

Spørgsmål: Hvordan har du det? Hvad vil du huske fra ulykken?

Felipe Massa: "Det er sådan en underlig følelse. Jeg ved præcis, hvad der skete, at en fjeder kom ud Rubens' bil og ramte mig på hjelmen. Jeg ved, at noget skete med mig, men følte ikke noget, da det skete. De fortalte mig, at jeg mistede bevidstheden, da fjederen ramte min hjelm, og at jeg derefter ramte dækbarrieren. Så vågnede jeg op på hospitalet to dage senere.

"Jeg kan ikke huske noget, og derfor måtte lægerne forklare det for mig. Da jeg så Rob (Smedley, hans race ingeniør, red.), spurgte han mig, om jeg kunne huske Rubens (i Brawn GP, red.), men det sidste, jeg husker var, da jeg kørte bag ham i slutningen af min hurtige omgang i Q2, og derefter er jeg blank. Det er svært at forklare. Jeg føler mig meget bedre nu, og jeg ønsker at komme mig så hurtigt som muligt at komme tilbage bag rattet i en Ferrari."

S: Vil du takke nogen?

FM: "Først og fremmest vil jeg takke Gud. Så jeg vil gerne takke lægerne på banen, og i Budapests AEK hospital, der har gjort så meget for mig, og Dino Altmann, der kom med min familie fra Brasilien, og som var ekstraordinært meget hos mig i løbet af de sidste dage. Men jeg vil også gerne takke alle, der bad, og dem der skrev til mig via min egen og Ferraris hjemmeside, hvor de skrev, at de håbede, at alt gik godt.”

Felipe Massa hilser på Deres udsendte under kørerparaden på Nürburgring.

"Der var så mange, der skrev til mig, også mange, der ikke er interesseret i Formel 1, men havde hørt om, hvad der skete med mig: Mange tak. Jeg vil gerne fortælle dem, at jeg også også beder for dem. Jeg ville have gjort det samme, hvis en ulykke var sket for en anden kører: Jeg ville have bedt for ham, at alt gik godt."

S. Hvor stor hjælp var det for dig, at din familie var her i løbet af de sidste dage?

FM: "Min familie er vigtig for mig. De har altid været tæt på mig i min karriere, sejre og nederlag, og i de sværeste øjeblikke. Der var kun Edoardo i Budapest, men da uheldet skete, kom Raffaela (Massas hustru, red.), min far, min mor og derefter min søster kom til Ungarn. Jeg ved, at de har lidt meget, og jeg vil gerne takke dem.”

"Og så er der en anden familie, jeg også gerne vil takke: Ferrari-familien. De var helt fantastiske og hjalp os på enhver mulig måde. Det er en stor ting at være en del af denne gruppe."

Massa er lykkelig for at være medlem af Ferrari-familien.

S. Hvad er dit første ønske, når du kommer tilbage til Brasilien?

FM: "At komme tilbage til mit hjem og kontrollere, at alt er, som det var før. Mange ting er sket i løbet af de sidste dage, og jeg ønsker at komme tilbage til et normalt liv. Jeg ønsker at komme tilbage i den bedste tilstand og gøre de ting, som man gør hver dag."

S. Det næste stykke tid vil din bil blive kørt af Michael Schumacher: Har du nogen gode råd til ham?

FM: "Michael har ikke brug for mit råd! Det var ham, som gav mig mange gode råd i min karriere, da vi kørte løb sammen. Han ved, hvordan man kan vinde, han ved, hvordan han skal køre. Han er fantastisk: det var det bedste valg at lade en så fantastisk person køre min bil, og jeg er sikker på, at alle vil være glade for at se ham tilbage på banen igen.

”Selvom jeg håber, at jeg selv vil være tilbage på banen i en Ferrari så hurtigt som muligt."

Felipe Massa har forladt AEK-hospitalet og er fløjet hjem til Sâo Paolo, hvor genoptræningen starter de kommende dage.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Laver Sauber en Brawn? Williams afviser Schumi-test »