Massa ud af koma - venstre øje beskadiget

De seneste bulletiner fra AEK-hospitalet i Budapest, hvor Ferraris Felipe Massa er indlagt efter sit kraniebrud under kvalifikationen til Ungarns Grand Prix, er positive. Han har nu talt med sin familie, men om han kommer ud at køre mere i år, er tvivlsomt.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/7 2009 klokken 23:07

Efter at være lagt i et kunstigt koma efter sit uheldige og dramatiske møde med en flyvende Brawn-hjulophængsfjeder, er Felipe Massa nu taget ud af sit kunstige koma og har talt nogle ord med sin familie.

En skanning foretaget mandag eftermiddag på AEK-hospitalet i Budapest, hvor Massa er indlagt, viste, at hævelsen i brasilianerens hjerne har lagt sig, hvilket fik specialisterne til at vække Ferrarikøreren og langsomt føre ham ind i sit eget åndedræt.

Felipe Massa under træningen på Hungaroring.

Den 28-årige kører har nu heldigvis talt de første ord med sin familie, men den største bekymring koncentrerer sig om brasilianerens beskadigede, venstre øje.

Ifølge rapporter, mandag, forlyder det, at den såkaldt optiske nerve bag det venstre øje er blevet beskadiget på et ikke nærmere angivet stadie.

Tidligere på dagen blev lægerne udspurgt om kørerens muligheder på lang sigt, og en af dem udtalte, at han er helt sikker på, at Massa ikke vender tilbage til Formel 1 i 2009.

Kirurg Robert Veres var lidt mindre kategorisk i svaret på spørgsmålet om Massas F1-fremtid.

“Jeg ved det ikke. Det er for tidligt sige noget om hans fremtid vedrørende løb,” svarede han.

Luca di Montezemolo (midten).

I flyet fra Italien til Budapest genkaldte Ferraris præsident, Luca di Montezemolo, sig en lignende rejse til et hospitalsseng i 1976. Dengang var det Niki Lauda, og østrigeren var så ilde tilredt, at en præst gav ham den sidste olie.

“Heldigvis er situationen fuldstændig anderledes denne gang,” udtalte italieneren. “Felipe er ved at få det bedre, og jeg takker Gud for det.”

Teamchef Stefano Domenicali rejser til Budapest tirsdag og udtalte i dag til 'La Gazetta dello Sport': "Det vigtigste for os er at få mennesket tilbage - ikke køreren."

På spørgsmålet om erstatningen for Massa lød svaret: "Det vil ikke tage alt for lang tid."

Det menes, at Massa senere på ugen flyves til Pitie-Salpetriere hospitalet i Paris, hvor også Michael Schumacher er blevet behandlet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alguersuari: Sh**, F1 er hårdt Bourdais til Ferrari? »