• Forside

Nyt om Massa

Efter at have fået en 800 gram tung fjeder i hovedet, ved høj fart, har Felipe Massa undergået operationer og skanninger i hovedet. Hospitalet udtaler forsigtig optimisme.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 27/7 2009 klokken 13:07

Under Q2 i lørdags fik Felipe Massa en 800g. tung stålfjeder i hovedet. Fjederen kom fra Barrichellos Brawn-racer, og har en funktion i ophænget mellem hjulophænget og gearkassen.

Massa blev fløjet på hospitalet, og undergik operationer for åbent kraniebrud, hjernerystelse samt en flænge over øjet.

Siden operationerne i lørdags har Massa været igennem en CT-skanning, som efterlod et positivt indtryk af hans tilstand, men for en sikkerheds skyld måtte han holdes i induceret koma.

Det sidste nye er, at man er begyndt at vække ham oftere og oftere som et led i behandlingen, ligesom man har foretaget nye tests og skanninger både af hjerne, men også resten af kroppen.

Især har man kigget efter om der var kommet væskeoedemer i hans tarme, men det fortæller lægen, at der ikke var.

Ligeledes fortæller den seneste hjerneskanning, at det operative indgreb ikke lader til at have givet varige mén på hjernen, men lægeren mener stadig, at det er for tidligt at sige noget endeligt.

Under en af Massa vågne perioder lykkedes det for ham at kommunikere ved hjælp af bevægelser af arme og ben, ligesom han kunne genkende sin familie, der alle er til stede på hospitalet. Dette tolker lægeren som et positivt signal.

Ferraris præsident, Luca di Montezemolo, flyver i dag til Budapest for at være ved hans F1-kørers side, ligesom teamchef, Domenicali, har været på besøg både lørdag og søndag.

Massa og Hamilton bytter drikkedunk

Rubens Barrichello, landsmand, kollega og ven til Felipe Massa har også været på hospitalet, men fik ikke lov til at komme ind til Massa.

Vinderen af Ungarns GP, Lewis Hamilton og ligeledes teamkollega hos Ferrari, Kimi Räikkönen, dedikerede deres podiepladser til brasilianeren, som kollega og ven.

BMF1 orienterer om udviklingen i sagen.