Crashgate – Briatore og Symonds har forladt Renault

I forbindelse med den verserende sag omkring Nelson Piquet Jr’s uheld i Singapore sidste år og beskyldningerne, som de seneste par uger er blusset op på ny, har nu nået et foreløbigt højdepunkt. Flavio Briatore og Pat Symonds har forladt Renault.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/9 2009 klokken 14:09

Under en uge før Renault skal møde ved FIA, World Motor Sport Council, i Paris, har Renault afskediget teamchef Flavio Briatore og chefingeniør Pat Symonds. De to, der sammen med nu fyrede Nelsinho Piquet danner de tre kanter i trekantsdramaet.

I en noget kort pressemeddelelse udsendt af ING Renault F1 Team for kort tid siden, står der, at Renault ikke gør indsigelser mod de beskyldninger, som holdet er under, og at Flavio Briatore og Pat Symonds har forladt teamet.

Forladt eller fyret nævnes der ikke noget om, men Renault ønsker ikke komme med flere kommentarer inden høringen på mandag.

Bernie Ecclestone og Renault teamchef Flavio Briatores vegne skilles nu

Fyringen af duoen kan meget vel være det smarteste Renault har gjort i år. Holdet kunne i værste fald forvente en udelukkelse fra Formel 1 i en kortere eller længere periode.

Med afskedigelsen af Briatore og Symonds, sandsynligvis med et forgyldt spark bagi, kan Renault lægge ansvaret på de to herrers skuldre og vise handlekraft, da sandheden kom frem. Det kan måske formilde FIA, så holdet slipper billigere i strafudmålingen.

Det kan være, at dette betyder, at Renault ikke forlader sporten alligevel, som ellers var ventet ovenpå Crashgate.

Mere om dette i næste uge.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP - Galleri 2 Interview med FIA og Symonds lækket »