• Forside

Singapores GP - 2. frie træning: Vettel hurtigst

Anden frie træning gav kørerne en forsmag på oplevelsen af den kommende kvalifikation og løbet, da solen nu var helt væk og banen således lå badet i kunstigt lys. Red Bull viste stor styrke fra både Vettel og Webber.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/9 2009 klokken 17:09

Anden frie træning er afviklet. Mark Alan Webber var ude og vise, at Red Bull vil noget i denne weekend, men efter lidt over en halv time, gik det galt for australieren, der på dette tidspunkt var klart hurtigste mand.

Da han var på vej rundt i sidste sving, mistede han herredømmet over raceren og satte den i væggen. Det gav en ny periode, hvor banen var lukket, som i den første træning, hvor det var Grosjean, der satte sin Renault i væggen.

Den snævre bybane vil helt sikkert kræve flere ofre, da det er tydeligt, at der bliver kørt meget tæt på væggen, for at få den optimale udgangshastighed gennem flere sving.

Efter Webbers afkørsel er træningen nu i gang igen, med 45 minutter tilbage.

Grosjeans racer er blevet lappet sammen, hvilket betyder at han igen er på banen. Franskmanden er dog klart langsomste mand, på dette tidspunkt.

Nico Rosberg er hurtig i Williams-raceren og sætter en ny tid, der er god nok til at indtage andenpladsen. Den tid holder dog ikke længe, da Nick Heidfeld, i BMW Sauber, tager teten. Det ser godt ud for BMW.

Det er næsten som om, at alle har nydt godt af den lille ekstra pause.

Button rykker Brawn GP-raceren frem på andenpladsen. Barrichello triller stille rundt, efter at han lige har været ude og skrabe maling af den ene væg. Der lader dog ikke til at være sket noget med bilen og han fortsætter rundt.

Sebastian Vettel sætter den sidste Red Bull frem på andenpladsen, mens der ellers er faldet lidt mere ro på tiderne, så top tre, med en halv time tilbage lyder på følgende: Heidfeld (BMW Sauber), Vettel (Red Bull), Button (Brawn GP).

Den udgåede Mark Alan Webber holder fortsat fjerde hurtigste tid, hvilket må siges at være overraskende.

Der er forholdsvis mange biler på banen, men det lader til, at alle bare høster erfaring. Grosjean kører endog meget langsomt. Det virker nærmest som om, at han er blevet bange for banen efter afkørslen.

Underligt er det, at vi ikke ser mere til Giancarlo Fisichella, der befinder sig på en yderst kedelig næstsidste plads i Ferrarien. Dog skal det så siges at Räikkönen kun ligger 12.

Med 12 minutter tilbage sker der igen noget. Kovalainen rykker nu frem med McLaren-raceren. Han er dog den eneste der rykker på nuværende tidspunkt. Dog viser billeder fra pitten, at der er flere på vej ud.

Med 6 minutter igen, rykker Sebastian Vettel i front, efter en suveræn 3 sektor i Red Bull-raceren. Fantastisk af tyskeren.
Men nu er der gang i den. Hamilton vil noget, men sætter tid til igen i anden sektor. Han dropper langt ned. Selv Fisichella rykker frem. Er nu fremme på en 15 plads.

19 biler på banen, kun den smadrede bil tilhørende Mark Alan Webber, holder i garagen. Med den trafik, kan vi næppe forvente at der bliver sat en ny bedste tid. Hamilton når at krydse linjen med få sekunder tilbage, så han har en sidste chance.

Alonso rykker hårdt igennem, men ender på andenpladsen. Vettel holder teten.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER