• Forside

Stewart: Schumi slår sig selv ihjel en dag

Ifølge Jackie Stewart, har Schumacher ikke mange løb tilbage, hvis han fortsætter med ligeså mange afkørsler som i weekenden. Selv om moderne Formel1 er sikkert, så er det stadig farligt, måske Schumacher har glemt det.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/4 2006 klokken 14:04

Ex-verdensmesteren Michael Schumachers voldsomme afkørsel i afslutningsfasen af Australiens Grand Prix har nu affødt en direkte advarsel til tyskeren om, at han ikke ustraffet kan fortsætte med at udfordre tyngdekraften.

Efter at have kæmpet med nedslående omgangstider under den første fase af Grand Prixet i Melbourne, fik Michael Schumacher nærmest vinger efter et dækskifte.

Lykken varede dog kort, da bilen efter et sving ramte en fordybning, hvorved den mistede vejgrebet og følgen blev en voldsom afkørsel i betonmuren med dertil hørende vragdele over hele svingområdet.


Michael Schumacher Melbourne 2006 inden sin dramatiske afkørsel.

Skotten, racerlegenden, ex-verdensmesteren og ex-teamejer Sir Jackie Stewart udtaler nu, at den voldsomme afkørsel, med 240 km/t, er en direkte advarsel til Schumacher om, at han leger med livet.

Stewart mener endvidere, at den 37-årige tysker lider af en falsk tryghedsfølelse og læner sig for meget op ad de store sikkerhedsstandarder i Formel 1, og at han tror, at disse vil kunne redde ham fra at blive alvorligt kvæstet.

”Schumacher lavede mange fejl i denne weekend, og man har ikke lov til at lave så store og mange fejltagelser på dette niveau,” udtaler skotten.

”Det var en meget alvorlig og stor ulykke han kom ud for. I min tid havde vi ikke råd til den slags, fordi vi ganske enkelt ville blive slået ihjel. Man måtte have et meget klart syn på egne begrænsninger, fordi man ikke havde råd til at køre af banen.”

”Tæl det antal gange Jim Clark kørte af banen. Det skete ikke særligt ofte, men da det endelig skete for alvor, mistede han livet. Hvis man tager sig den slags friheder, rammer det en til sidst. Og det vil også ske for Michael,” slutter Jackie Stewart dystert.

Og var Schumacher ikke lidt rystet efter uheldet, da han tog fejl af pitgaragerne og gik ind til nogle forbløffede Toyotafolk?

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER