• Forside

De unges test i december

De år hvor der blev testet non-stop før, under og efter sæsonen er forbi. I år har test været forbudt under sæsonen, men det har gjort det svært at prøve nye talenter af. Derfor er den kommende test forbeholdt de unge kørere.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/11 2009 klokken 08:11

Den 1. december starter testsæsonen endelig igen. Det er dog ikke en test man skal lægge så meget i, da det stort set kun er unge urutinerede kørere, der skal prøve kræfter med en Formel 1-bil.

Det giver dog alle hold en mulighed for at prøve nye navne af og måske finde næste års testkører.

På nuværende tidspunkt har de fleste teams meldt ud, hvilke kørere der skal have en eller flere testdage. Jeg har forsøgt at samle navnene i nedenstående skema, men det er ikke alle teams, der har fremsat datoer for testdagene.

Man skal heller ikke regne med de dage kørernavnene er placeret på. Det ligger dog fast, at Andy Soucek tester for Williams den 1. december.

Brendon Hartley i Red Bull RB4

Dag 1 Dag 2 Dag 3
Brawn Grand Prix
Ingen kørere anmeldt endnu TBA TBA
Red Bull Racing
Daniel Ricciardo TBA TBA
McLaren Mercedes .
Ingen kørere anmeldt, men sandsynligvis Gary Paffett og Paul di Resta Gary Paffett Paul di Resta?
Ferrari . .
Daniel Zampieri Marco Zipoli Pablo Sanchez Lopez
Williams Toyota .
Andy Soucek Nico Hülkenberg Nico Hülkenberg
Renault . .
Bertrand Baguette Lucas di Grassi Lucas di Grassi?
Force India Mercedes
Karun Chandhok og Neel Jani formodes Karun Chandhok? Neel Jani?
Scuderia Toro Rosso
Brendon Hartley Mirko Bortolotti TBA
BMW Sauber F1 Team
Alexander Rossi Esteban Gutierrez muligvis F BMW World Finals 2009-vinder


Det er heller ikke alle teams, der stiller op til test. Toyota har trukket sig fra Formel 1. BMW Sauber har trukket sig, men afvikler alligevel testen, da de har lovet testen som præmie. De nye teams er af naturlige årsager heller ikke til stede under testen.

Karun Chandhok får sin Formel 1 og testdebut for Red Bull Racing i RB3 chassiset

Det er Renault dog, og det kan måske betyde, at Renault ikke forlader serien endnu. Vi venter stadig på det endelige svar. Det er heller ikke alle teams, der endnu har sat navne på testdagene. Det eneste, der ligger fast er at deltagerne højst må have kørt tre Formel 1-løb, hvilket eliminerer Jaime Alguersuari og Romain Grosjean, men lader døren stå åben for Kamui Kobayashi.

Det er værd at lægge mærke til, at Red Bull Racing vil teste med Renault-motorer selv om de endnu ikke bestemt sig for deres motorleverandør i 2010. Det samme gælder for Williams, der tester med Toyota-motorer, da Cosworth-aftalen først er gældende fra 1. januar 2010.

Roldan Rodriguez i Force India pitten

En ting er sikkert. Denne tredagestest bliver spændende at følge.