• Forside

Sauber: Ungt blod og masser af erfaring

Peter Sauber har overfor det tyske nyhedsbureau ’SID’ udtalt, at han vil have en kørerduo bestående af ungt blod og masser af erfaring. Begge dele er mulige, men teamchefen er dog ikke konkret om navne.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/12 2009 klokken 02:12

Når Peter Saubers hold vender tilbage til Formel 1-gridden, vil den ene kører være af den gamle garde, og den anden vil være en sulten løve, som brænder for at slå igennem i Formel 1.

Flere kørere har forespurgt til mulighederne for et sæde, men indtil i fredags har schweizeren ikke ville udtale sig.

Giancarlo Fisichella er et af de navne, som håber på en chance. Pedro de la Rosa, Heikki Kovalainen, Jarno Trulli, naturligvis Nick Heidfeld og Christian Klien er andre navne, som nævnes i forbindelse med ’det erfarne sæde’.

Jacques Villeneuve i Tyrkiet 2005. Det sidste år hvor Sauber stillede op under eget navn.

Peter Sauber udtalte til ’SID’:

“I de sidste par uger har flere kørere spurgt til os, men vi har ikke rigtig kunne forhandle, da vi ikke havde en plads. Nu er det anderledes. Jeg vil ikke komme med nogle navne, andet end at sige at jeg formoder, at vi vil have en erfaren kører og en kører fra den nye generation.”

“Vi har tidligere haft den blanding, og det fungerede fint.”

På trods af at Sauber-holdet kommer til at køre med Ferrari-motorer, så nyder den 66-årige teamchef stadig opbakning fra BMW.

”De ansvarlige hos BMW har forsikret os om deres støtte. For eksempel har vi fået en liste med kontakter til sponsorer, som kunne være relevante for os.”

Selv om BMW forlader Formel 1, så hjælper de stadig Peter Sauber med at starte teamet op på ny.

Her på BMF1 glæder vi os over at få Sauber-teamet tilbage på gridden.