• Forside

Samme bane, nyt layout

Selv om Formel 1 alligevel fortsætter på den klassiske Silverstone-bane de næste 17 år, bliver det alligevel med et forsøg på fornyelse. Banen er nemlig ved at blive modificeret til Moto GP-løb.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/12 2009 klokken 15:12

Lewis Hamilton og Jenson Button kan ikke bare glæde sig til, at de igen skal nyde briternes gejst rundt om Silverstone. De kan også glæde sig over, at de kan forvente at få nye udfordringer på asfalten.

Det skyldes at British Racing Drivers’ Club har brugt tiden på at sikre sig den to-hjulede pendant til Formel 1, Moto GP, som afløser for Formel 1-bilerne. Derfor er man i gang med at skabe et nyt layout af hensyn til motorcyklerne.

Hvis man bliver færdig med denne ombygning, hvilket man forventer sker i marts 2010, er det planen, at også racerbilerne skal køre på dette layout, som du kan se på billedet længere nede i denne nyhed.

Det bekræfter Silverstone-chefen Richard Philips:

”Der sker en masse lige nu. FIA har været at se (det nye layout red.), og layoutet er sendt til homologering.”

”Vi håber, at vi kan bruge den nye ’Arena Circuit’ næste sommer. Men vi har stadig den originale bane, så hvis vi ikke kan klar til tiden, så vil vi køre på den normale GP-bane.”

Det nye Silverstone-layout Copyright Silverstone

“Jeg vil elske at bruge ‘Arena Circuit’ fordi jeg tror den bliver fantastisk. Den bevarer det bedste fra den originale bane, men den er meget sikrere på grund af de ændringer vi foretager af hensyn til motorcyklerne.”

Det vides endnu ikke om man kan nå det, men man vil flytte paddocken og lave en ny pit. Det kan betyde, at man flytter start/målstregen fra den nuværende placering, men det forventer man ikke når at ske inden løbet i 2010.