• Forside

Renault bliver i Formel 1

Renault har nu officielt meldt ud, at de bliver i Formel 1 mindst et år mere. Samtidig forlyder det, at de også fortsat vil være motorleverandør til Red Bull. Samtidig præsenteres Genii Capital som ny hovedsponsor.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/12 2009 klokken 12:12

Renault har i en pressemeddelelse meddelt, at de vil blive i Formel 1 i 2010 og fortsætte som motorleverandør for Red Bull. Hermed afkræfter de rygterne om, at Prodrive skulle overtage holdet med øjeblikkelig virkning.

”Formel 1 er fortsat et meget vigtigt udstillingsvindue for vores bilmærke, hvorfor vi fortsat vil deltage i denne sport, med fuldt arrangement,” fremgik det af pressemeddelelsen.

Renault siger endvidere, at det billede ikke forventes ændret i de kommende år, hvorved de antyder, at de vil blive i Formel 1, mere end 2010 med.

”Efter 35 år i Formel 1 ser vi frem til de nye kostreducerende tiltag, som har hjulpet os med at tage den endelige beslutning om at blive,” tilføjede Renaults Formel 1 præsident, Bernard Rey.

Bernard Rey mener også, at Renault lærer meget af denne form for motorsport, i form af bedre udnyttelse af brændstof, hvorved selskabet vil få en grønnere profil.

Ifølge Ray vil beslutningen ikke kun påvirke holdets mange fans, de ansatte på fabrikken i Enstone samt Viry, FIA, FOA og FOTA, men det vil altså også påvirke den enkelte Renault kunde, der vil få en hurtigere adgang til bedre teknologi til gavn for bl.a. miljøet og sikkerhed.

Flere gange i pressemeddelelsen kommer det frem, at kostreduktionen i forbindelse med Formel 1 har haft en afgørende betydning, hvilket mere end antyder, at det franske hold var tæt på exit fra Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.