Officielt: Schumacher til Mercedes GP

Mercedes GP har netop afholdt et pressemøde, hvor det nu officielt blev bekræftet, at Michael Schumacher vil stille til start i Formel 1 i 2010. Måneders spekulationer er således ovre.

Michael Schumacher præsenteres som Mercedes GP-kører . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/12 2009 klokken 12:12

Mercedes GP har netop, under det hasteindkaldte pressemøde i Hamburg, at Michael Schumacher vil køre for holdet i 2010.

Schumacher kørte sidst et Formel 1 Grand Prix, da sæsonen 2006 sluttede i Brasilien. Herefter har den tyske stjerne været tilknyttet Ferrari som rådgiver.

Efter et mislykkedet comeback-forsøg for Ferrari, som erstatning for den skadede Felipe Massa, fik Schumacher igen blod på tanden og har siden hen arbejdet på at finde det helt rigtige sæde.

Michael Schumacher ved en skalamodel Copyright Mercedes

Det helt rigtige sæde blev så Mercedes GP Petronas, hvor Schumacher vil blive holdkammerat med den 24-årige Nico Rosberg i den nye sølvpil.

”Mercedes GP Petronas repræsenterer en helt ny udfordring for mig, sportsligt såvel som personligt,” udtalte Michael Schumacher på pressemødet. ”Det er et nyt kapitel i min karriere, der åbnes, og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med min gamle ven, Ross Brawn igen.”

”Jeg er sikker på, at vi vil være med helt fremme i kampen om mesterskabet og jeg ser meget frem til igen at befinde mig på racerbanerne.”

”Jeg ser denne aftale som afslutning på den cirkel, der fik mig rigtigt i gang indenfor motorsport. Mercedes hjalp mig frem i mange år, og nu kan jeg betale dem tilbage, ved at køre for deres eget hold,” sluttede en glad Michael Schumacher.

Også Norbert Haug ser frem til at genoptage samarbejdet med legenden.

”Vores historie sammen startede da Michael i 1991 blev involveret i Mercedes motorsportsprogram, hvor vi hjalp ham til hans første Formel 1 GP start i Belgiens Formel 1 Grand Prix på Spa i en Jordan. Resten er historie.”

”Nu ser vi frem til at give ham en varm velkomst efter 19 år,” sluttede en tydelig glad Norbert Haug.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes indkalder til pressemøde Glædelig Jul »