Mercedes skal snart vinde

Der er ikke langt fra succes til fiasko. Selv om man regnes, som et af de fire topteams, så har Mercedes endnu ikke været tæt på at vinde. Der er opdateringer på vej, men der er også et ønske om, at sejrene kommer snart, senest i juni.

Nico Rosberg og Michael Schumacher . Copyright Mercedes GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/4 2010 klokken 16:04

Mercedes et det eneste af de fire topteams, som endnu ikke har taget en sejr i årets VM. De har faktisk ikke engang været tæt på, selv om Nico Rosberg i søndags sluttede på podiet. De to Red Bull-biler, specielt Vettels, har vist sig at være lynende hurtige.

Ferrari og McLaren har fulgt godt med, men blandede kvalifikationer har ikke givet de resultater, som holdene kan levere, og de to sejre som ærkerivalerne har taget, er kommet på bekostning af defekt hos Sebastian Vettel. Men de har vundet.

Nico Rosberg
Copyright Daimler-Benz


Mercedes opkøbte ikke Brawn GP for ikke at vinde. Derfor kommer holdet med en større opgradering af W01-chassiset, når Formel 1-karavanen rammer Europa i starten af maj. Problemet er, at de 11 andre hold også kommer med opdateringer.

Derfor er det ikke sikkert, at Mercedes kan gå hen og vinde, og derfor er man allerede nu begyndt at overveje fremtiden. Ifølge tyske ’Auto Motor und Sport’, så skulle juni være deadline for den første sejr. Er den ikke kommet på dette tidspunkt, så rettes fokus mod 2011.

Michael Schumacher kører opvisning i Kuala Lumpur i den Mercedes-lakerede Brawn BGP01
Copyright Daimler-Benz


Nico Rosberg fortæller bladet:

”Basisdelen af bilen er rigtig. Vi har nogle gode udviklingspakker på vej, og jeg kan ikke vente.”

En kilde fra Mercedes udtalte til ’Auto Motor und Sport’:

”Brawn ønsker at vinde løb senest i juni, eller vil han afskrive sæsonen og fokusere på næste år.”

Faktisk den samme strategi teamchef Ross Brawn havde hos Honda, da han i midten af 2008 skiftede fokus til 2009, året hvor hans eget team, Brawn GP, vandt begge mesterskaber.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel forudser tæt kamp F1-kørerne er nogle primadonnaer »