F1-kørerne er nogle primadonnaer

Den australske GP-arrangør, Ron Walker, langer i kraftige vendinger ud mod Formel 1-kørerne, som han kalder for dovne og for at være nogle primadonnaer. Forklaringen skal findes i at flere kørere ønsker et tidligere starttidspunkt på løbet i Australien.

Starten . Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/4 2010 klokken 17:04

Vi skal kun nogle år tilbage, da årets Formel 1-sæson startede klokken 4 om natten dansk tid. Det var en tradition, og vi var mange, der stod op eller holdt sig vågne til, at de 20 kørere skulle give den gas på den australske asfalt.

Sidste år blev starttidspunktet rykket tilbage.

Sidste år kæmpede Ron Walker, der er manden der står bag løbet i Australien indædt for, at løbet på Albert Park ikke skulle flyttes yderligere for, at starttidspunktet i Europa skulle passe bedre på bekostning af de mange australske tilskuere, der skulle have en chance for at komme hjem søndag eftermiddag.

Mørket ses her
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


En kamp som han delvis vandt, da årets løb startede en time tidligere end i 2009, men det er ikke godt nok. Presset af Bernie Ecclestone, der gerne ser løbet som et rent natløb oplyst af projektører, vandt han en lille sejr med det tidligere starttidspunkt. Nu er det kørerne, der brokker sig.

Selv om det ikke var så tydeligt på tv, hvor man kan lysne billedet, så begyndte det at blive mørkt på Albert Park. Alt for mørkt ifølge flere kørere, der gerne vil have rykket starttidspunktet frem igen. Med Michael Schumacher i spidsen, bakket op af flere kolleger, har de viderebragt ønsket.

Mørket ses tydeligt her
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


FIA skulle ifølge den tidligere verdensmester have foretaget lysmålere, og Michael Schumacher udtalte lørdag i Sepang:

”Det var helt sikkert over grænsen sidst i løbet. Det var simpelthen for mørkt. Jeg forstår, at FIA har målt dette, og vil tage hånd om dette til næste år – Der bør være nogle retningslinier for hvor meget lys der skal være som minimum.”

Kritikken har fået Ron Walker til at lange ud efter kørerne. Til avisen ’Herald Sun’ udtaler han:

“Det er helt sikkert ikke for farligt.”

Skyggerne på podiet fortæller deres egen historie.
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


”Man kan ikke tilfredsstille disse kørere, de er nogle dovne folk, der ikke vil gøre noget for at hjælpe sporten, med to-tre undtagelser.”

”En del af kørerne er primadonnaer. De er aldrig tilfredse.”

Hvad der bliver resultatet på denne konflikt finder vi først ud af senere, måske først når næste års kalender offentliggøres. Men med Sydney som potentiel bejler til det australske grand prix, så bliver det interessant at følge efterspillet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes skal snart vinde Nu skal kørerne bruge spejlene »