Nu skal kørerne bruge spejlene

Efter massiv kritik af den manglende brug af spejlene i Australien kommer der nu en reaktion. Fra og med løbet i Barcelona skal sidespejlene sidde normalt, og ikke som man ser på f.eks. Ferrari som en del af aerodynamikken.

Vitaly Petrov . Copyright Renault F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/4 2010 klokken 18:04

Billeder af en vred Michael Schumacher, der konfronterede Fernando Alonso, imens spanieren stadig sad i Ferrari-raceren, er gået verden rundt.

Schumacher følte, at Fernando bevidst havde spærret for ham, mens den spanske kører naturligvis afviste dette. Han havde givet plads, da han havde set Michael Schumacher i spejlene.

Problemet er, at Alonso næsten ikke kan se noget i spejlene på grund af deres perifære placering, og dets funktion som lovligt aerodynamisk hjælpemiddel. Spejlene er ifølge David Coulthard stort set ubrugelige, da køreren ikke kan se ordentligt i dem.

Force India skal nu have flyttet deres spejle.
Copyright Force India


Denne episode gør det ikke alene, men resultatet er det samme. FIA kræver nu, at spejlene flyttes ind til køreren, så han kan orientere sig om, hvad der sker bag ham.

I Malaysia lød det, at spejlene skulle være flyttet til det kinesiske grand prix om to uger. Det er nu ændret til løbet i Barcelona i maj måned.

Det sker bl.a. for at give holdene en chance for at inkooperere spejlenes placering med de opgraderingspakker alle hold kommer med til det spanske grand prix. Det er trods alt ikke bare at knække spejlene af og montere dem ved køreren med sekundlim og gaffatape.

Renault-raceren har spejlene korrekt placeret
Copyright Renault F1


Halvdelen af de deltagende hold skal nu modificere deres spejle. Det handler om sikkerhed eller som Pedro de la Rosa udtalte under den netop afholdte grand prix-weekend i Malaysia.

”De er nødt til at komme ind til monocoquen, da det er den bedste position at arbejde i. Vi er nødt til at finde et kompromis – det handler om sikkerhed.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1-kørerne er nogle primadonnaer Kimi til Toro Roso i 2011 »