Europa må vige for nye lande

Formel 1-kalenderen vokser og vokser, men snart kan kalenderen ikke udvides mere. Kalenderen er nu på 19 løb, men i fremtiden kunne den nemt vokse til både 22 og 25 løb. Det er for mange, og derfor må Europa vige for nye markeder.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/4 2010 klokken 09:04

Der kommer et punkt, hvor selv de mest die-hard fans får for meget. Hvis markedet bliver mættet for meget, så begynder fansene at forsvinde.

Der bliver ikke længere den samme begejstring over løbene for der er et nyt i næste uge.

Med Korea på kalenderen i år, Indien til næste år, muligvis et russisk og/eller amerikansk GP i 2012, og et bekræftet løb i Rom i 2013, så bliver det svært at se, hvordan kalenderen skal hænge sammen i fremtiden. Det kommer til at koste i Europa, og det ved Bernie Ecclestone også.

Der vil derfor komme reduceringer af løb i Europa, muligvis også nogle af løbene udenfor Europa. Tyrkiet var sidste år nærmest mennesketomt, og der skal flere tilskuere på banen i år, hvis den bane skal bevare sin plads i Formel 1.

Der var ikke mange tilskuere i Tyrkiet i 2009.
Copyright Sutton Images/Force India


LG Electronics, månedsmagasinet F1 Racing og FOTA har lavet en verdensomspændende undersøgelse, hvor fans har mulighed for at give deres besyv med i, hvad de ønsker og forventer af Formel 1.

På baneområdet var der massiv opbakning til Monaco, Italien og England skal bevare deres Grand Prix efterfulgt af Tyskland og Belgien.

Bernie Ecclestone udtaler:

”Vi kommer til at miste nogle løb, det er sikkert, men der er nogle løb vi kan tåle at miste uden de store problemer.”

”Jeg har talt med landene for at se, hvad vi kan finde ud af.”

Det skulle f.eks. være en reducering af de to spanske løb til kun et, og den slags muligheder. Måske en aftale a la Hockenheim/Nürburgring.

Monaco er ofte udskældt, men er samtidig banen, som fansene mindst vil undvære.
Copyright Toyota Motorsport


New York skulle være på vej tilbage. Enten som et løb i New York eller udenfor, måske i New Jersey. Bernie har kig på tre forskellige lokationer, hvor det amerikanske Grand Prix kan afvikles. Rusland er også på vej med en lokation udenfor Moskva eller Sochi.

”Vi vil træffe nogle beslutninger inden for de kommende måneder.”

Sochi er vært for de olympiske vinterlege i 2014.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi til Toro Roso i 2011 Red Bull var overlegne i Malaysia »