Red Bull var overlegne i Malaysia

I årets to første løb i Bahrain og Australien har Red Bull Racing været stærke, men ramt af problemer. Dem var der ingen af, hvis man ser bort fra Mark Webbers start, i Malaysia. Holdet var så dominerende, at de kørte det meste af løbet på autopilot.

Vettel i pitten . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/4 2010 klokken 09:04

Hvis nogen tænkte, at Red Bull ikke var så stærke i Malaysia, som de havde forventet de ville være, så tager de fejl. Det handler ikke om at vinde med et minut ned til konkurrenterne, men kun om at vinde. Derfor cruisede de to biler det meste af løbet.

Det eneste man kan sige om dette er, at det er skuffende, at vi fans blev frarøvet en kamp mellem de to holdkammerater, der fokuserede på at spare på det skrøbelige materiel. Mark Webber, der kort efter starten mistede førstepladsen, udtalte:

”Det var ren luksus i dag for Sebastian og jeg, at vi ikke behøvede at presse motorerne, mishandle dækkene og kæmpe maksimalt fordi afstanden til de andre kørere var komfortabel, ingen tvivl om dette.”

Mark Webber havde styr på løbet.
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


”Men Nico (Rosberg, red.) kørte et godt løb, men jeg tror, at der var nogle hurtigere fyre, måske specielt Lewis, som havde en anden slags dag, startende bagerst. Taktisk ville løbet have været anderledes, hvis han var tæt, eller Fernando, eller Felipe. Det er klart, at jeg ikke så, hvordan deres løb gik. Naturligvis udgik Fernando til sidst.”

“Som Jack Brabham plejede at sige ‘ vind med den laveste fart muligt’. Et sekund eller 30 sekunder giver det samme resultat. Vi havde kontrol over dagens (søndagens, red.) løb. Det kommer ikke altid til at gå sådan, men når det sker, så skal man få det bedste ud af det.”
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Europa må vige for nye lande FIA advarer holdene mod justerbar højde »