20 løb i 2011

Bernie Ecclestone har tidligt dansk tid bekræftet, at 2011-sæsonen kommer til at bestå af 20 afdelinger. Det er et mere end i dette års sæson, og det er Indien, der bliver tilføjet. Det bekræfter Ecclestone til Autosport.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/4 2010 klokken 10:04

Der bliver et løb mere i 2011 end vi oplever i år. Tilføjelsen bliver det indiske grand prix, der håber at få lov at afholde det første gp i den sidste halvdel af sæsonen.

Der bliver ikke nogen af de nuværende baner, der mister deres plads i kalenderen, hvis man ser bort fra, at Nürburgring afløser Hockenheimring.

Det kinesiske flag vil fortsætte med at blafre i Formel 1.

Dermed bekræftes både det kinesiske og det tyrkiske grand prix. Bernie Ecclestone udtalte til Autosport:

”Vi dropper ikke noget. Det bliver 20 løb, på vej mod de 25.”

Om det kinesiske grand prix siger han:

”Vi er glade med det hele. Ingen drama her…kontrakten er stadig gyldig og det vil den blive ved med. Det er en rullende kontrakt (kontrakt, der fortsætter medmindre en part afbryder samarbejdet, red.).”

Bernie er dog ikke tilfreds med den kinesiske promovering. Det gør, at specielt de frie træninger i dag ikke har haft det antal tilskuere, som han havde forventet.

”Det er en skam fordi hele området er super, alt er godt. Det er en skam, at de ikke promoverer det ordentligt, så simpelt er det.”

”De personer, der driver dette sted burde gøre noget mere. Hvis man er i Shanghai, så vil man slet ikke være klar over, at der er et løb her.”

Starten af løbet i Barcelona 2008. De to Ferrarier er væk. Det samme var de tilskuere, som ikke var klar over at løbet blev kørt på grund af for lidt promovering.
Copyright Michael Ewert


Det som Bernie Ecclestone beskriver her, oplevede jeg selv i Barcelona for to år siden. På trods af at banen ligger ca. 20 kilometer fra Barcelona, med gode transportmuligheder derud, så var det kun i de små shoppingbutikker, der kunne minde lidt om Formel 1.

Det var her, at man kunne købe bootleg-trøjer, men der var ikke direkte reklamer for løbet inde i løbet, end ikke et par store billboards.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas Grand Prix: 1. Frie træning - Button hurtigs Årsagen til Buemis crash fundet »