Hamilton modsiger Brundle

Martin Brundle ville have uddelt straffe til begge McLaren-kørere og Sebastian Vettel efter det kinesiske Grand Prix. Det vil Lewis Hamilton ikke have gjort, og han er glad for den nye linie som dommerne har lagt. Den giver lyst til angreb og race.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/4 2010 klokken 17:04

Lewis Hamilton er glad for, at dommerlinien i år er blevet mindre streng, end det vi har oplevet de sidste mange år. Det fortalte Lewis Hamilton, der har haft sit hyr med straffe udstedt af FIA’s dommere under og efter løb.

Det skete ved en sponsorevent i Sydafrika, hvor Lewis svarede på spørgsmål.

”Løbsstewardsene i år har været de bedste, som jeg har oplevet i Formel 1, tror jeg.”

Havde Martin Brundle været dommer, så ville Nico Rosberg have taget sin første sejr i Formel 1.
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


Lewis Hamilton har en evne til at ende i stewards søgelys. Nogle gange fortjent, andre gange mindre fortjent, men alle er enige om, at den britiske kører gør Formel 1 mere underholdende med hans spektakulære manøvrer.

Det giver masser af debat, som vi så i Malaysia med Vitaly Petrov, og i Kina med pitepisoden med Sebastian Vettel og på banen, hvor Mark Webber blev presset af banen. Kørerne bør dog ikke være bange for at køre race, det er trods alt det de er på gridden for at gøre.

”Der har været mere race. Ved I, at der er kørere, som nu er bange for at gå i kamp uden at bekymre sig om, at de risikerer at blive straffet?”

Sebastian Vettel foran Lewis Hamilton efter pit stoprunden
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Den mindre strenge linie fra ex-kørerne, som hjælper FIA som dommere har i de første fire løb været med til at skabe flere overhalinger og mere dramatik i Formel 1.

Endnu er ingen kørere blevet straffet med andet end reprimander, men på et tidspunkt falder der en straf, men i øjeblikket nyder vi som seere godt af, at dommerne forsøger at finde den rette kombination af straf kontra racing.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Montezemolo vil stadig have Rossi til F1 Luca træder ned mens Martin træder op »