Luca træder ned mens Martin træder op

Tidligere på året blev McLarens Martin Whitmarsh formand for FOTA, da Ferraris Luca di Montezemolo forlod posten. Nu har de 2 fået ændrede roller hos deres respektive arbejdsgivere.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 22/4 2010 klokken 06:04

Luca di Montezemolo trådte tidligere på året tilbage fra posten som formand for FOTA (Formula One teams Association), og overlod posten til McLarens Martin Whitmarsh.

Nu har han også forladt posten som bestyrelsesformand for FIAT, en post han har siddet på i 6 år. Årsagen er angiveligt at næstformanden i FIAT, John Elkann, er blevet parat til at overtage ledelsen, og da Elkann er barnebarn, og dermed også arvtager, efter den legendariske FIAT-patriak, Gianni Agnelli, lå det lige til højrebenet at lade ham overtage nu.

Luca di Montezemolo bibeholder sin plads i bestyrelsen, og vil også stadig være ansvarlig for Ferrari, som jo er ejet af FIAT-koncernen.

Luca di Montezemolo ved Ferraris julefest Copyright Ferrari Media

Den anden vej er det gået for McLarens Martin Whitmarsh. Whitmarsh blev jo holdchef for McLarens Formel 1-hold, da Ron Dennis blev tvunget i eksil.

Siden da har han overtaget formandsposten i FOTA, og nu træder han også op på endnu en vigtig post indenfor McLaren Group, hvor han er blevet udnævnt til CEO.

McLaren group består af flere virksomheder, hvoraf Formel 1-holdet blot er et af dem. Der er derudover også McLaren Electronics som laver den ECU-styreenhed som alle Formel 1-bilerne kører med som standard, og der er McLaren Automotive som er den del af virksomheden der er begyndt at lave gadesportsvognen MP4-12C.

McLaren MP4-12C

Ron Dennis er stadig den øverste mand i ledelsen af de britiske firma, men Martin Whitmarsh er nu en klar nummer 2, og altså stadig nummer 1 indenfor Formel 1 delen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton modsiger Brundle Pirelli Formel 1 dækleverandør? »