Lotus flytter fokus

Lotus, et af de nye hold på gridden i år, har valgt at flytte fokus for deres udvikling på trods af det er deres første sæson. Holdet satser i stedet på 2011.

Lotus foran Ferrari og McLaren. Kovalainen på vej en omgang tilbage. . Copyright Lotus Racing

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 20/5 2010 klokken 16:05

Det bedste af de nye hold, Lotus, har netop meddelt at de har valgt at fjerne fokus fra denne sæson til fordel for 2011 sæsonen.
Dermed er det dog ikke sagt at der ikke sker mere her i 2010.

"Vi har stadig småting der kommer og der vil sandsynligvis komme en pakke til Silverstone, men nu er vi meget koncentrerede omkring 2011," fortæller Mike Gascoyne. "2011-modellen skal snart i vindtunnelen."

Formålet med strategien er at overraske næste sæson. Man fristes til at sige, at de forsøger at lave en 'Brawn'.

Holdet vil kunne lege fangeleg hele denne sæson, men med de omfattende regelændringer næste år vil det udjævne feltet mere, og de ønsker at bruge ressourcer på dette i stedet.

Selvom Mike Gascoyne mener, at der kan udvikles videre på dette års bil, erkender han at ressourcerne vil være bedre brugt ved at fokusere på næste år på grund af den lille chance for at rykke videre op i konstruktørmesterskabet.

Mike Gascoyne udtaler yderligere: "Vi ønsker at blive nummer 10 og realistisk set, selvom vi gør bilen bedre, ville vi blive niende eller ottende? Sandsynligvis ikke."

"Derfor er det værd at lægge ressourcer i det eller rette dem mod næste år. Der er også det kommercielle aspekt, at man ønsker at blive set gøre fremskridt dette år, men vi ønsker at overraske nogle mennesker næste år."

Alt i alt konkluderer han, at de er rimeligt tilfredse hvor de står i forhold til resten af feltet på dette tidspunkt af sæsonen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Endnu et spansk hold på gridden? Red Bull frygter kun to »