Ren idyl hos Red Bull – hævder Horner

Red Bulls teamchef, Christian Horner, bruger i disse dage en del tid på at bagatellisere de tiltagende stridigheder imellem hans to kørere. Senest i sagen om Webbers nye forvinge, som blev givet til teamkammeraten minutter før kvalifikationen på Silverstone.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/7 2010 klokken 13:07

Det er ikke kun i den mexicanske golf, der er olie på vandene. Også Red Bulls teamchef, Christian Horner, gør hvad han kan for at gyde samme substans på vandene og bagatellisere det, som alle andre end han selv åbenbart kan se: problemerne imellem hans to kørere, Mark Webber og Sebastian Vettel.

Senest er årsagen, at Webber måtte aflevere en nyudviklet forvinge til Vettel minutter før kvalifikationen til Englands Grand Prix.

Selvom fotografer fangede en Mark Webber, der var i stand til at smile, da han anstrengt rystede holdkammerat Sebastian Vettels hånd på Silverstone, sagde Horner, at teamet tilbragte aftenen med karaokesang i hans nærliggende hus i Oxfordshire søndag aften og nat.

Ren idyl.

Vi favoriserer ikke dig, vel Sebastian?

Flere timer senere betegnede den allestedsnærværende, østrigske dinosaur, Niki Lauda, atmosfæren hos Red Bull som "giftig", men Horner udtalte, at begge kørere skam stod på scenen, sammen med ham selv og Adrian Newey, og sang en karaokeversion af 70’er-hittet ’American Pie’.

Mens Webber har ønsket en ”oprigtig samtale" med Horner på mandag, udtaler teamchefen, at han ikke vil tale med sin grand prix-vinder før senere i denne uge.

Horner afviser ligeledes mediernes spekulationer om partiskhed i teamet, og Horner insisterede på, at Webber ikke er nr. 2 kører.

"Der er ikke noget ønske om det, på grund af Sebastians nationalitet, alder eller andet, som skulle give ham fortrinsret til en bil," insisterede Horner overfor britiske aviser.

"Det handler om at vinde løb, at udfordre og vinde mesterskaber. Der har aldrig været noget pres fra Red Bull om at begunstige én kører frem for en anden. Jeg har ikke talt med Helmut (Marko, Red Bull's motorsportsrådgiver og Vettels mentor, red.) eller nogle andre fra Red Bull om beslutningen om at give Sebastian vingen.”

”Det var et ren teknisk beslutning, som jeg diskuterede med Adrian (Newey, red). Min eneste beklagelse er, at jeg ikke har haft tid til, forudgående, at drøfte spørgsmålet med Mark personligt. Jeg er sikker på, at det ville have givet ham en mere afbalanceret forståelse for situationen."

”Jeg kan forstå Marks frustration. Ændringen skete meget tæt på kvalifikationen, og jeg havde ikke en chance for at forklare baggrunden, som jeg ville have ønsket.”

Alt er ren idyl hos Red Bull - ifølge Horner. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

"Mark er helt klar over, at holdet har gjort alt for at hjælpe ham. Hans chassis, for eksempel, er lettere end Sebastians, fordi han er en lille smule tungere. Det var noget, der gik til hans side af garagen."

Horner afviser også rapporter i medierne om, at Webbers mekanikere hånede Vettels side af garagen ved at vifte med den gamle forskærm hen til dem, mens holdet pakkede garagen sammen efter løbet på Silverstone – hvor Webber som bekendt vandt – med den gamle vinge.

"Det er latterligt," sagde han. "Vores mekanikere er alt for hinanden, også uafhængigt af køreren i bilen.”

”Jeg tror, det er lagt bag os nu. Hvis der overhovedet var en dårlig stemning, så er den væk nu, og vi fortsætter som et team, der har vundet fem løb – mere end nogen andre i denne sæson," slutter Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Dagen derpå Red Bull-ballade passer McLaren fint »