Englands GP: Dagen derpå

Englands GP bød på en moralsk oprejsning til Mark Webber og en lussing til Red Bull, for at rangere deres kørere, uden først at underrette dem om det. Men det var også et løb, hvor Ferrari igen viste storform og igen var så uheldige, at de ikke fik noget ud af det.

Mark Webber fejrer sejren i Monaco. . Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/7 2010 klokken 00:07

De interne stridigheder blandt Formel 1-kørerne, har næppe været mere tydelige, end de har været i år.

Tydeligst er striden hos Red Bull, hvor ”wonder kid” Sebastian Vettel, må indse, at den aldrende Mark Webber, der har demoraliseret så mange håbefulde kørere tidligere, ikke er så ringe, som mange vil have os til at tro.

Red Bull Racing VW Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Det har fået Vettel til at kæmpe endnu hårdere for at bevise, at han er en kommende verdensmester og at han er den bedste på holdet. Men modsat har det også fået Webber helt frem, så australieren nu virker mere tændt end nogensinde før.

Starten til søndagens engelske grand prix, bød på al den spænding man kunne forvente, og frygte, da de to tyrefægtere, endnu engang var tæt på at køre hinanden af. Men begge formåede at holde hovedet koldt og respektere hinanden, hvilket Hamilton benyttede til at presse Vettel ud og overtage andenpladsen, efter Webber havde lavet en fantastisk start.

Efter starten, havde Webber løbet i sin hule hånd. Eneste mand der udfordrede var Hamilton, der flere gange satte hurtigste omgang, kun for at se Webber sætte en der var endnu hurtigere lige efter. Hvilket understreger, at Red Bull har feltets absolut bedste bil, og de to chauffører, de har ansat, også er nogle af de bedste.

Hos Ferrari, viste man endnu engang, at bilen er ved at være der, men at strategien hænger i laser. At Alonso så tilmed laver en katastrofal start, der sender ham langt ned i feltet og dermed danner grundlag for de udfordringer, han bliver udsat for, under vejen tilbage op gennem feltet, gør det ikke bedre for dem.

Massa havde lavet en skidt kvalifikation, men kæmpede sig pænt op gennem feltet og var hurtigt lige i hælene på Alonso. Men en tidlig punktering, og tilmed en mere sidst i løbet, ødelagde hans håb om point.

Fernando Alonso venter på, at Felipe Massa forlader pitten Copyright Ferrari Media

Også hos Ferrari kunne man se, at de to kamphaner i samme mærke, ikke just er venner.

Jenson Button kørte sin McLaren frem til en imponerende 4. plads, efter han startede nede i den triste ende af feltet. Men man sad tilbage med en følelse af, at han igen var tilsmilet voldsomt af heldet. Men igen, hvis man ikke søger heldet, kommer det ikke til en. Button var meget stabil, men kørte ikke som en forsvarende verdensmester.

Mercedes GP viste, at de havde lært af deres fejl fra Valencia. Rosberg kom ind på en fornem 3. plads, mens Schumacher kæmpede mere med sin racer og endte nede som nummer 8. Det på trods af, at Mercedes har meldt ud, at de allerede nu, satser på 2011 sæsonen og kun vil komme med mindre opdateringer i denne sæson.

Mest overraskende var Sauber dog. Det tidligere BMW-hold, der nu igen er ejet af Peter Sauber, viste stor styrke igen, hvilket lover godt for deres fremtid. Synd var det for Pedro de la Rosa, at han endnu engang måtte udgå.

Generelt bød Englands GP på god underholdning, fine overhalinger og god respekt blandt kørerne, også når de langsomme biler, i kamp om positioner, gjorde plads for de hurtige biler, med bl.a. Sebastian Vettel og Fernando Alonso.

Endnu engang så vi, at sæsonen 2010 er tæt og at der er mange, der kan gøre sig gældende i kampen om verdensmesterskabet. Noget alle Formel 1-fans må se fornøjet på, uanset om man holder med den ene eller den anden.

HOT
På hot-siden må Mark Webber uværgeligt befinde sig, efter et stærkt løb, hvor han ville bevise overfor Red Bull, at han ikke vil tage til takke med rollen som anden kører. Hvilket man må sige, at han fuldførte til punkt og prikke.

Men også holdkamerart, Sebastian Vettel må siges at være hot. At kæmpe sig så godt op gennem feltet viser, at han vil det her. Han vil være verdensmester. Men det vil Webber også.

NOT
Ferrari dumper endnu engang. Mest er det Alonso, der får holdet herned, selvom Massa intet gjorde for at få det på den anden liste. Men at lave en så elendig start er ikke godkendt.

At Alonso heller ikke giver placeringen tilbage til Kubica, efter at have overhalet ham, på den forkerte side af curben, holder heller ikke. Spanieren blev straffet for det sidste, hvilket kostede ham dyrt. Hvis han havde været bare en anelse fornuftig, havde han ladet sig falde tilbage, hvorefter han hurtigt ville få pladsen igen.

Og så er der HRT. At de sælger Sennas sæde på den måde, er bare ikke i orden i moderne Formel 1. Det burde ikke være lovligt, uanset hvor økonomisk trængt, man er.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber koger af vrede Ren idyl hos Red Bull – hævder Horner »