Durango tror på F1-entré i 2011

Ivone Pinton, ejer af det tidligere GP2-team Durango, melder nu ud, at han er temmelig sikker på sit teams deltagelse i Formel 1 allerede i 2011. Samarbejdet med tidligere F1-verdensmester, Jacques Villeneuve har stærkt øget optimismen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/7 2010 klokken 11:07

Durangos teamchef, Ivone Pinton, er en optimistisk mand. Siden offentliggørelsen af samarbejdet med F1-eksverdensmesteren Jacques Villeneuve, ser det lyst ud med deltagelse i Formel 1 allerede i 2011.

Durango, der droppede ud af GP2 i slutningen af 2009 på grund af finansielle problemer, konkurrerer om pladsen i Formel 1 med Epsilon Euskadi, den amerikanske Cypher Group og Stefan GP.

"Vi er ikke sikre endnu, men vi arbejder, som om vi er med fra starten af 2011-sæsonen," fortæller Pinton til ’Autosprint’. "Durango har en konstruktørlicens med FIA, så vi behøver ikke nogen godkendelse, før vi beslutter at gå i gang.”

Karun Chandhok i en Durango GP2-racer

Hvem sponsorerer det nye Durango?

"Selvfølgelig kan jeg ikke endnu afsløre alle de kontakter vi har, men jeg kan sige, at den økonomiske side, gruppen af finansielle bagmænd, er meget blandet og geografisk kommer fra forskellige steder i verden. F.eks. er et libysk selskab interesseret i at komme ind i F1."

Samarbejdet med Villeneuve, F1-verdensmesteren fra 1997, er yderst central del af projektet.

"Jacques er et af de vigtigste brikker i programmet, både pga. hans popularitet men også pga. hans form," tilføjede han. "Jeg har blind tillid til ham.”

"Hans utrolige vilje til at komme tilbage på sporet smitter efter blot et par minutters samtale med ham. Jeg håber, at Jacques snart vil kunne sætte sig i et F1-sæde igen, fordi det vil betyde, at vi er er klar til cirkusset," slutter Pinton.

Det italienske Durango-team, har ansøgt om den 13. plads i næste års Formel 1-kalender.


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Vejrudsigten Nedtælling til USAs Grand Prix i Austin »