Bernie vil have kvinder, Liuzzi vil ikke

Bernie Ecclestone vil gøre stort set hvad som helst for at få offentlighedens interesse rettet ind på Formel 1. Om hans sidste nye ide er så vild, vil vi lade andre bedømme, og det er netop hvad Tonio Liuzzi har gjort.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 14/8 2010 klokken 10:08

Formel 1’s superboss, Bernie Ecclestone, vil gerne have kvindelige kørere i Formel 1. Problemet er bare, at der ikke er så mange at tage af.

I forvejen er antallet af kvindelige udøvere i motorsport begrænset, men når vi oven i købet taler om kørere, der kan klare sig på Formel 1-niveau, bliver feltet endnu mere begrænset.

Der er dog én der lader til at kunne klare det, i hvert fald ifølge Bernie Ecclestone. Danica Patrick har haft en stor karriere i amerikansk motorsport, og har gentagne gange sat sine mandlige kolleger til vægs i forskellige løbsklasser.

Danica Patrick.

Når ønsket om en kvindelig kører er stort netop nu, hænger det i virkeligheden nok også sammen med Danica Patricks nationalitet, idet hun jo netop er amerikaner, og Formel 1 vender tilbage til USA i 2012 på en nybygget bane udenfor Austin i Texas.

Force Indias Tonio Liuzzi mener dog ikke, at det er en særlig god ide.

”Danica er vant til at køre på ovalbaner, og både det fysiske og psykiske miljø er meget anderledes, og meget hårdere end noget andet. Jeg tvivler på at det ville gå godt,” udtaler italieneren.

Vitantonio Liuzzi Copyright Sutton Images/Force India

Der har tidligere været kvinder i Formel 1. I 70’erne kørte Leila Lombardi 12 løb, og endte med en 6. plads, som bedste placering. Siden hen har 2 andre forsøgt, senest i 1992, men de nåede aldrig at kvalificere sig.

Måske har Danica Patrick den lille smule ekstra, der gør at hun kan klare sig, men hun skal lige ansættes af et hold først. Her kan Bernies penge selvfølgelig også gøre en forskel.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie kræver Interlagos-forbedringer Dennis støtter Villeneuves F1-drømme »