Koreas GP: 3. frie træning

En meget formstærk Robert Kubica i Renault, satte sig på den 3. trænings hurtigste tid, men Hamilton, Alonso og Webber var der også hvilket lover godt for spændingen omkring kvalifikationen. 5 hold på de første 5 placeringer.

Robert Kubica . Copyright Renault F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/10 2010 klokken 05:10

Den sidste træning forud for den vigtige kvalifikation, var noget koldere og meget roligere end de to forudgående.

De hold der har haft friske motorer til rådighed har installeret dem, mens de øvrige har sat det friskeste i de har, hvilket betød at der blev sparet på materiellet og der derfor ikke var så meget action på den nye bane, der ellers godt kunne bruge en god mængde gummi.

Der er blevet lavet et par rettelser på banen, men ikke de helt store, som f.eks. ryk af beton muren inden indkørslen til pitten, som er at stort ønske, men som der simpelthen ikke har været mulighed for at nå.

Sidste sving inden start/mål langsiden, har fået udvidet den inderste cerb, så det sving kan tages mere aggressivt, men samtidig også mere sikkert.

Tyve minutter skulle der gå, inden første tid blev sat og de første 10 tider lå langt fra gårsdagens hurtigste tider, men de var selvfølgelig heller ikke sat af nogle af topholdene.

Efter den første halve time, var der fortsat ikke sat en tid under 1.41, hvilket så betød at der kom væsentligt mere gang i den, den sidste halve time.

Fernando Alonso var første mand, der kom under 1.41, ved at sætte en tid i et af sine første forsøg, der lå på 1.40.795, en tid som Jenson Button med sin McLaren dog hurtigt satte under pres og forbedrede, dog kun med en enkelt tusindedel sekund.

Alonso var dog omgangen efter igen markant hurtigere og var igen første mand til at bryde en tidslinje, da han kom under 1.40. Denne gang kun for at se Hamilton rykke forbi med hans McLaren.

Jenson Button var første mand under 1.39 da der var omkring 20 minutter tilbage. På dette tidspunkt er alle top-holdene på banen, hvilket betyder massere af trafik.

Nede bagerst i feltet viser de nye hold, at det virkelig er en sværd bane at tolke. Virgin, der ikke engang er sidst, er med 10 minutter tilbage af træningen, hele 6 sekunder langsommere end Hamiltons hurtigste tid.

Mercedes GP er igen med helt fremme, hvilket kan give dem lidt oprejsning og ikke mindst selvtillid.

Slutfasen af træningen blev foretaget på bløde dæk af mange af top-holdene, hvilket betød at tiderne fik endnu et nøk ned.

Robert Kubica er første mand under 1.38, da han kommer rundt i en tid på 1.37.932. En tid han omgangen efter forbedrer med mere end et halvt sekund hvilket bringer ham helt ned på 1.37.354.

Med 5 forskellige hold på de 5 første placeringer, indenfor 3 tiendedele sekund, betyder at kvalifikationen kan gå hen og blive ultra spændende. Det er vi tilbage med om et par timer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Deja Vu i Formel 1 Koreas GP - Kvalifikationen: Vettel på pole »