Brasiliens GP. 1. frie træning

Første træning i Brasilien bød kørerne velkommen med sol og varme. Det kolde ustadige vejr fra østen, er heldigvis ikke fulgt med, og det passede Red Bull godt, hvilket helt sikkert glæder de to. Vettel klart hurtigst og problemer for Alonso.

Vettel tog plads 1 i kvalifikationen . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/11 2010 klokken 14:11

Brasiliens GP, der i mange år var sidste løb, har budt på mange afgørelser af mesterskabet. I år er ingen undtagelse.

Fernando Alonso kan med Ferrari sikre sig titlen allerede her i næstsidste runde, hvis han vinder og Webber slutter som nummer 5 eller længere nede. Men set ud fra denne første træning, skal der et uheld til for at Webber slutter længere nede end Alonso.

Ud over at Red Bull ser hurtige ud på Interlagos, er der også hele motorspørgsmålet. Alonso kører igen med brugte hingste, mens Webber igen er med friske tyre.

Ferrari melder dog ud, at de ikke ser det som et problem, selvom de har flere motorer med til Interlagos, som de vil skifte mellem, for at mindske sliddet.

Omkring en time inde i træningen begyndte der for alvor at blive sat tider, som vi kunne bruge til noget. Det var Lewis Hamilton i hans McLaren, der blev den første under 1.23, dan han satte en tid på 1.12.845.

Men som så ofte før kom der lige en Red Bull over stregen, med Sebastian Vettel bag rettet hvilket understregede, at det ikke var en særlig god tid, briten havde sat, ved at rykke et halvt sekund af den tid, så vi nu kom ned på 1.12.351.

Mark Webber rykker også forbi Hamilton, men er langt efter Vettel og kun omkring en tiendedel sekund foran briten.

Med lidt under ti minutter tilbage af denne første træning, vælger det vildtgående russiske missil, Petrov, at hjælpe sine venner i garagen med at holde fast i deres arbejdsplads, da han sætter Renaulten i barrieren. Næppe noget der er godt for ham i forhold til at holde fast i sit sæde i den kommende sæson.

Alonso stoppede også ude på banen, dog uden hverken røg eller skader.
Ferrari melder ud, at motoren gav en indikation på, at den var ved at ryge, hvorfor man valgte at stoppe. Det betyder at Alonso har en motor mindre til at vinde mesterskabet med.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotus-Renault nu en realitet Red Bull fornyer med Renault »