ROC: Overraskende vinder

Man skal helt tilbage til 2004 for at finde en så overraskende vinder af Race of Champions-arrangementet, som dette års vinder. Dengang vandt Heikki Kovalainen, og slog Michael Schumacher og Sebastien Loeb på sin vej. Af hensyn til tv-seere, så nævner vi ikke vinderen her.

Race of Champions-pokaler . Copyright ROC

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/11 2010 klokken 20:11

Mathias Ekstrøm befandt sig i Shanghai, hvor han deltog i DTM-seriens sidst løb i år. Det betød, at den forsvarende ROC-mester ikke kunne forsvare sin titel, og et nyt navn ville få chancen for at stå øverst på podiet. Og et nyt navn det blev. Vinderen blev debutanten Filipe Albuquerque fra Portugal.

Det blev en dramatisk dag i det årlige Mestermøde med mange spændende dueller og et dramatisk uheld til Lotus-køreren, ROC-mesteren fra 2004, Heikki Kovalainen kørte galt i en Audi R8 LMS og måtte en tur forbi hospitalet.

Cheerleaders hører der til
Copyright ROC


Heldigvis skete der ikke noget med den finske kører, der bagefter udtalte:

”Jeg har det fint, heldigvis, og min kæreste, der var min passager har det også fint. Det var et stort uheld, og det skete efter kontakt med muren ved målstregen. Jeg prøvede at udnytte hver centimeter af banen og jeg ’kyssede’ kun lige væggen. Derfra var jeg passager, da jeg ramte muren i første sving. Det var noget af et uheld.”



Tom Kristensen og den onde ånd Sebastien Loeb
Copyright ROC


Tom Kristensen i en FJ Racecar
Copyright ROC


Vores egen Tom Kristensen røg ud i kvartfinalen til sin onde ånd Sebastien Loeb. Man plejer at sige, at det ikke er en skam at tabe til en kører, der er bedre end dig, og det må have lunet for Tom, at Sebastien Loeb kørte sig i finalen ved at besejre den flerdobbelte standardvognsverdensmester Andy Priaux.

Der blev også plads til en duel mellem den syvdobbelte ex-verdensmester Michael Schumacher og den nykårede verdensmester Sebastian Vettel. Her vandt Sebastian over Michael, da Michael efter en god første runde blev for forsigtig.

”Problemet med Sebastian var, at jeg efter den første omgang var forrest, og jeg var nok for forsigtig. Jeg blev for forsigtig, og han kom til målstregen først.”

Sebastian Vettel kører opvisning i RB6
Copyright ROC


Michael Schumacher i en RX 150
Copyright ROC


Sebastian Vettel tabte senere til den nye ROC-mester Filipe Albuquerque.

Det betød, at finalen kom til at stå mellem debutanten fra Portugal, og den tidligere tredobbelte ROC-mester Sebastien Loeb. Hver kører tog en sejr, så det blev det altafgørende tredje løb, der endte med sejr til Filipe, der naturligvis var svært begejstret for titlen som Mesternes Mester.

”I dag var min dag. Alt gik perfekt, og jeg lavede ingen fejl. Lige fra begyndelsen var jeg oppe imod rigtig gode kørere – jeg måtte slå Sebastian Vettel to gange og i finalen, wow, Sebastien var virkelig på mig.”

Filipe Alburquerque i ROC Buggy
Copyright ROC


Filipe Albuerquerque vandt ROC-titlen 2010
Copyright ROC


”Jeg kan ikke rigtig tro det – det er første gang her, og jeg har vundet – jeg kunne ikke ønske mere. At vinde mod store navne, inklusiv Vettel i Tyskland, når han lige har vundet verdensmesterskabet, er fantastisk.”

Filipe Alburquerque har i år deltaget i det italienske GT.-mesterskab i en Audi R8 GT3-racer.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India fredagskører snuppede DTM-titlen Glock ”sikker” hos Virgin »