• Forside

FIA forklarer, hvorfor Prodrive fik den sidste plads

Prodrive fik den sidste plads i Formel 1. Til stor utilfredshed hos nogle, til skuffelse hos andre. Max Mosley forklarer hvorfor Prodrive fik den sidste plads. Følgende er en direkte oversættelse af et interview givet af Max Mosley.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/4 2006 klokken 18:04

Hvorfor blev Prodrive valgt som det tolvte hold?

"Prodrive havde den bedste kombination af finansiel opbakning, tekniske evner og motorsportserfaring og er godt kendt hos FIA for deres deltagelse i World Rally Championship. Tilmed har Prodrives chef David Richards erfaring som Formel 1 teamchef."

Hvordan foregik udvælgelsesprocessen?

"Efter World Motor Sport Council besluttede at tillade ansøgninger fra 24. marts 2006 til 31. marts informerede alle de nuværende teams såvel som de organisationer som vi vidste var interesserede. Vi sendte også en pressemeddelelse ud for at informere alle, som ønskede at indsende en ansøgning."

"Vi modtog her efter ansøgninger fra de nuværende 11 hold så vel som 11 nye hold. Hvor det var nødvendigt skrev vi til holdene for at spørge for yderligere informationer omkring deres finansielle situation og erfaring indenfor at drive motorsportsfirmaer."

"Da vi havde indhentet alle informationer informerede vi World Motor Sport Council om de potentielle hold. En fax afstemning gjorde, at Prodrive blev valgt som det 12. hold. World Council besluttede, at der ikke var nogen grund til at afvise nogle af de nuværende hold, da de allerede deltager i mesterskabet. Prodrive blev valgt på grund af deres finansielle position, evner og erfaring."

Blev du overrasket over, hvor mange teams som ønskede at deltage i mesterskabet?

"Jeg var lettet, men ikke videre overrasket. Formel 1 er toppen af motorsport og takket være det nye reglement for 2008, så vil Formel 1 potentielt blive åbnet for nye teams. Hvad der glæder mig mest var den høje standard af ansøgere. Formel 1 går en lys fremtid i møde."

Hvorfor tror du der var så stor respons?

"Forhåbentlig på grund af de nye regler vi introducerer til sporten. Det sportslige reglement for 2008 vil reducere omkostningerne for at konkurrere og skulle forbedre det sportslige."

Vil der være plads til flere hold i fremtiden eller er de 12 maksimum?

"Begrænsningen på 12 team blev indført af sikkerhedsmæssige grunde og banefaciliteter, pit garager osv er designet til det antal. Det vil være svært at udbygge disse faciliteter og vi vil være nødt til at se på det sikkerhedsmæssige. Det er ikke sandsynligt, at antallet vil stige (dog siger Max Mosley noget andet i Direxiv nyheden)."

Hvad har I sagt til de teams, som ikke blev valgt?

"Vi har informeret alle teams, som ikke blev godkendt, men vi har ikke fortalt dem, hvem de andre var. Vi bad dem holde kontakten, hvis der skulle opstå en mulighed."