• Forside

Button: Vi kan vinde, og vi gør det

At være udstyret med et flot udseende, penge, et farefuldt job og dertil hørende glamour kan virke som enhver sund drengs ønskedrøm. Men i virkelighedens verden er tingene anderledes kontante, hvilket britisk gulddreng nr. 1, Jenson Button, må sande.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/5 2006 klokken 14:05

Livet som kendt britisk medieperson er ikke nemt. Dette må både kongehus, skuespillere, politikere og ikke mindst sportsfolk sande. For sidstnævnte kategoris vedkommende er det engelske håb, Honda-køreren Jenson Button, konstant i mediernes vridemaskine. Kravet er enkelt: En sejr!

Button har imidlertid stadig ikke har leveret varen, og det er ikke velset på den anden side af kanalen. I et interview i den ansete britiske avis The Times udtaler Button sig nu om livet i et turbulent mediepres, og her afviser køreren, at det påvirker ham i større grad.

”Jeg ligger ikke vågen hver nat og sveder over om jeg nu vil vinde eller ej,” siger han. ”Jeg vil vinde, og man bliver nødt til at være positiv.”


Jenson Button foran Giancarlo Fisichella på Imola.

”Selv efter at havde gennemført 135 omgange med test sikrer jeg mig, at jeg går ud og gør mit absolut bedste hver gang,” fortsætter han. ”Jeg giver alt hvad jeg har i mig. Jeg sidder ikke kun i bilen og siger ’vi har ikke vundet endnu, og det bliver nok aldrig bedre’. Sejren vil komme, hvis jeg arbejder hårdt og teamet gør det samme.”

Det er klart for enhver, at Button er oppe imod store kræfter i sin Honda RA106. På gridden findes ti kørere med GP-sejre i CV’et og der findes mindst et lignende antal potentielle vindere.

”Den største frustration er i virkeligheden, at Formel 1 er så konkurrencepræget som den er. De fleste kørere er virkelig gode,” indrømmer Button. ”Nu er det ikke for at nedgøre kørere fra tidligere tider, men for 30 år siden var det altså meget anderledes.”

”I dag arbejder hver kører deres bagdel ud af bukserne. De lever med Formel 1 hver eneste dag, og det er hvad man er nødt til, hvis man vil blive i Formel 1.”

I konsekvensen af Hondas dårlige resultat på Imola i forrige weekend, hvor Button startede som 2’er men sluttede som 7’er (Barrichello startede som 3’er og sluttede som nr. 13), aflagde Button derfor et besøg på teamets hovedkvarter i Brackley, for at give en kammeratlig opsang til medarbejdere og teamkollegaer.


Jenson Button på Imola, hvor det kun blev til en 7. plads i San Marinos Grand Prix.

”På fabrikken gennemgik jeg de positive og negative sider, og der var rigtig mange positive,” siger han. ”Det er min oplevelse, at samtlige på fabrikken var imødekommende overfor mine kommentarer, og det var dejligt. Jeg nævnte hvordan jeg mener, at vi kan blive bedre og de arbejder nu hårdt i den retning. Det er jeg dem meget taknemmelig for.”

”Jeg ved, at det ikke er godt nok at sige, at vi kan vinde, og så alligevel ikke gør det. Men sagen er, at vi KAN vinde. Ethvert team på gridden laver fejl – det gjorde Renault også tidligere – det ved jeg fra min tid der.”

”Det er et spørgsmål om at erkende sine fejl og så gøre noget ved dem. Man bliver nødt til at være perfekt for at vinde et Grand Prix, og der har vi ikke været endnu.”

”Det ville selvfølgelig være en vanskelig opgave at vinde, hvis vi havde en langsom bil – men det har vi altså ikke,” slutter Jenson Button.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER