Malaysias GP: 1. frie træning. Webber i front

Første træning forud for årets andet Formel 1 Grand Prix, bød på mange mekaniske problemer, men viste også at Red Bull har styr på sagerne, med en Mark Webber der var over halvandet sekund hurtigere end nærmeste forfølger.

Starten . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/4 2011 klokken 07:04

Der var ingen der skulle være i tvivl om, at Mark Webber ville vise at han er klar til at tage kampen om mesterskabet seriøst allerede har fra sæsonstarten, da han satte en helt suveræn bedste tid her til morgen under første frie træning op til Malaysias Formel 1 Grand Prix.

Mark Webber var 1,665 sekund hurtigere med Red Bull raceren end nærmeste konkurrent, som vart Lewis Hamilton i McLaren. Hamilton var den eneste der var under to sekunder langsommere end Webber.

Men det var desværre ikke kun flot kørsel der prægede morgnens træning. På sin kun tredje installationsomgang, sprang Narain Karthikeyans Hispana motor i luften, kort efter han havde forladt pitten, med en del olie på banen til følge. Heldigvis lod det ikke til at skabe større problemer med olie på banen. Om Hispana har en ekstra motor til rådighed, er en helt anden sag, hvilket kan betyde at Narains løb kan være overstået inden det er begyndt.

Hos lovende Renault, var der også problemer. Her var det bremse problemer der satte en stopper for begge køreres første træning. Noget der dog kan løses og vi forventer at se dem igen til anden træning.

Også Virgin fik problemer. Jerome D'Ambrosio kørte af banen med høj fart i sving 15 med noget der mest af alt lignede en kører fejl, men som nærmere skyldes et kollaps af hans bagerste ophæng som det så ud som om i den langsomme gengivelse.

For vinderen af årets første Grand Prix, Sebastian Vettel, var det en rigtig skidt første træning. Det virkede på ingen måde som om, at han sad i samme type racer som morgnens hurtigste.

Det der kunne ligne balanceproblemer for Vettel, betød at han sluttede gigantiske 4 sekunder efter Webber. Noget der dog efter træningen ikke betød at han så anstrengt ud. Webber har jo åbenbart også ramt den rigtige opsætning i første hug, som Vettel gerne må blive inspireret af.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner afviser rygter Malaysias GP. 2. frie træning. Webber dominans »