• Forside

Ide udskiftet på opfordring fra FIA

Årets første kørerfyring er en realitet, idet Super Aguri – kraftigt opfordret af FIA – har valgt at erstatte Yuji Ide med øjeblikkelig virkning med Franck Montagny.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 4/5 2006 klokken 22:05

Super Aguri har i dag torsdag udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at de har valgt at lade Franck Montagny erstatte Yuji Ide under Det europæiske Grand Prix, der bliver afviklet på Nürburgring i denne weekend.

Som begrundelse for beslutningen angives, at FIA i denne uge direkte har opfordret holdet til, at Ide bliver degraderet til testkører. I stedet bliver det Franck Montagny, som holdet for nyligt ansatte som tredjekører, der overtager sædet.


Yuji Ide på Imola – uden tvivl hans påkørsel af Christijan Albers har haft indflydelse på FIAs henvendelse.

Teamchef Aguri Suzuki udtaler om beslutningen:

"Vi har accepteret rådet givet af FIA, om at give Yuji mulighed for at akkumulere de kilometer, han har brug for for at forbedre sig i Formel 1 udelukkende gennem vores testdage. Holdet har gjort alt, hvad vi kan, for at sikre at Yuji har fundet sig til rette i sine nye Formel 1-omgivelser, og jeg synes, at han har klaret det utrolig godt, omstændighederne taget i betragtning.

Jeg ønsker, jeg kunne have givet Yuji mere tid i bilen, inden sæsonstarten, men med holdet, der blev samlet så hurtigt, så var vi ikke i stand til at give ham passende tests, som han skulle have prøvet. Jeg vil fortsætte med at kigge efter Yujis interesser og støtte hans fortsatte virke på holdet, inklusiv hans vej tilbage til et Formel 1-løbssæde.

Som resultat vil Franck Montagny køre for os i det andet løbssæde ved Det europæiske Grand Prix."