• Forside

Den 3. frie træning - Schumacher hurtigst

Den sidste frie træning under Europas Grand Prix på den klassiske Nürburgring i Tyskland er overstået. Vejret var godt og luften var 18-19 grader varm medens asfalten var 28-31 grader varm. Træningen blev vundet af Ferrari med Michael Schumacher og Felipe Massa som de bedste. Læs vores LIVE-rapport herunder.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 6/5 2006 klokken 11:05

Vi begynder at gøre klar til den sidste frie træning under Europas Grand Prix på den klassiske Nürburgring i Tyskland. Banen ligger i et utroligt naturskønt område og på grund af den store højde over havet, giver denne bane anledning til ekstra arbejde for ingeniørerne på grund af det lavere iltindhold i luften.

Vejret : luften er 19 grader varm mens asfalten er 28 grader varm. Luftfugtigheden er 44 %.

Vi har allerede de første biler på banen inklusiv Ralf Schumacher og Jarno Trulli der havde problemer med vibrationer i går.

Derudover er det bilerne fra de små hold, der er på banen. Den bedste tid efter 15 minutter er 1:35.083 sat af Jarno Trulli.

Den bedste tid under den første frie træning blev sat af Alexander Wurz fra Williams og var på 1:32.079. I den anden frie var det igen Alexander Wurz med tiden 1:32.675.

Vi begynder at få flere piloter på banen inklusiv Michael Schumacher.


Michael Schumacher Nurburgring 2006

Det ser ud til at McLaren har problemer med overstyring. Kimi mistede netop kontrollen i Mercedes arenaen og drejede rundt.

Michael Schumacher, der jo kører på sin hjemmebane, sætter nu bedste tid nemlig 1:33.217. Denne overgås dog straks af hans holdkammerat, Felipe Massa, med tiden 1:32.744, her hvor der er kørt 25 minutter.

Der er nu gået en halv time og den bedste tid har Christian Klien overtaget med en omgang på 1:32.491.

Vi har indtil videre ikke set så meget til Nico Rosberg der er på hjemmebane for første gang i sin Formel 1 karriere, men det får han gjort noget ved nu, hvor han sætter tiden 1:32.459. Dermed er han den hurtigste foran Kimi Räikkönen og Christian Klien, her hvor der mangler 20 minutter.

Den nye pilot hos Super Aguri F1, Franck Montagny, er i øvrigt næste 2 sekunder hurtigere end hans holdkammerat, Takuma Sato.

Verdensmesteren, Fernando Alonso, er også på banen og det markerer han ved at sætte tiden 1:32.438.

Vitantonio Liuzz fra Scuderia Toro Rosso er nu ude på en hurtig runde og sætter bedste tid, 1:32.290. Den holder dog ikke længe, da Jenson Button sætter tiden 1:32.104, her hvor der mangler knap 10 minutter. Vi kan nu sikkert forvente en periode, hvor den bedste tid bliver forbedret en del af det bedre piloter, som de sidste forberedelser til kvalifikationen.

Michael Schumacher er hurtigt undervejs. Bedste tid i første sektor, samt anden og tredje og han opnår tiden 1:30.788 på nye dæk, hvilket er den hurtigste tid der er sat i denne weekend.

Den tredje og sidste frie træning er nu færdig. Den bedste tid blev sat af Michael Schumacher med tiden 1:30.788, efterfulgt af Felipe Massa (1:31.093), Ralf Schumacher (1:31.395) og Jacques Villeneuve (1:31.531). Derefter følger de to Renaulter.

Se alle tiderne her: 3. Frie træning.

Det har altså været en rigtig god træning for Ferrari og Michael Schumacher og vi forventer nu at de vil klare sig rigtigt godt i kvalifikationen, som du naturligvis også kan følge LIVE her på siden.

Vil du hellere se den på fjernsyn finder du TV-tiderne her på siden i vores sædvanlige oversigt, der også denne gang indeholder tiderne for GP2-sessionerne.

Husk også at tilmeld dig vores SMS-service, så du får resultatet af kvalifikationen og løbet tilsendt lige så snart det foreligger.

Har du endnu ikke fået læst vores optakt til løbet kan du finde den her.