Canadas GP- Før løbet

Ud over en flok mere eller mindre spektakulære besøg hos wall of Champions, har optakten til dagens løb været nogenlunde lige så nyskabende som traileren til Rocky 5. Ny udfordrer, men samme mand på Pole.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 12/6 2011 klokken 10:06

Når vi kigger på træningerne og kvalifikationen i Canada, følger det nøje den drejebog vi efterhånden kender så godt, og enten elsker eller hader, afhængigt af om hjertet ligger hos Sebastian Vettel, som igen har snuppet P1 som udgangspunkt for løbet.

Et par ting er alligevel værd at nævne. Den største udfordrer har hidtil kørt i McLaren, og har generelt været Lewis Hamilton. Nu er bilerne røde, og både Alonso og Massa viser en rigtig fin form i denne weekend, hvilket da også er understreget af Alonsos bedste tider i de første 2 træninger. Længe var der snak om at Red Bull var ved at være indhentet, men FP3 og kvalifikationen viste at Red Bull blot testede noget andet, eller valgte at spare på materiellet, da de snildt kunne skyde en fantomtid af, når det virkeligt gjaldt. Som sædvanligt gælder det dog mest for Vettel, da Mark Webber måtte være tilskuer til hele FP 3 på grund af problemer med hans KERS.

McLaren har hele weekenden været 3. bedst, og det var de også i kvalifikationen, hvor Hamilton kunne besætte P5 og Button måtte se sig slået af Rosberg, og dermed starte helt nede på P7. Reaktionen fra kørerne har været lidt blandet, men Button har været meget åben omkring sin frustration over manglende hastighed i hans McLaren MP4-26.

Williams er et hold der havde håbet på at komme ind i Q3 i denne weekend, men det skete ikke. Ligeledes kunne vi se Maldonaldo udkvalificere Barrichello, som retfærdigvis havde lidt problemer med bremserne på sin racer, hvilket ikke ligefrem hjalp ham.

Mercedes ligger vel nogenlunde som man kunne forvente det, og det samme kan man sige om Renault, som virkede til at være tilfredse med de tider der var sat, og derfor ikke kæmpede så meget om at komme længere frem i landskabet. Petrov og Heidfelds tider lignede nu også hinanden meget, og Renault'erne var de eneste som var mere end 1 sekund fra Vettels Pole-tid.

Schumi kæmper mod sin tidligere protege under sidste års løb i Canada. Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Sergio Perez var blevet meldt klar til dette løb efter hans afkørsel i Monaco, men efter at have kørt FP1, meldte han ud at han ikke havde det godt, og dermed gerne ville sidde dette løb over. Sauber henvendte sig til en tidligere ansat, og fik dermed lov til at låne Pedro de la Rosa til resten af weekenden, hvilket da er pænt gjort af McLaren, da det er dem der har ham ansat som reservekører i dag. Rosa kvitterede for tilliden ved at smadre bilen i træningerne, men den kom da på banen igen til kvalifikationen.

HRT møder op til Canadas GP med en bagvinge som er specielt designet til denne bane. I sig selv ikke så usædvanligt, ud over måske det faktum at HRT har gjort det overhovedet. Det har dog betalt sig, og denne uges efterhænger er ikke HRT, men derimod Virgin, som måtte se D'Ambrosion falde for 107% reglen. Han har dog fået dispensation, og stiller til start alligevel.

Hvordan dækstrategierne kommer til at være, er igen et usikkerhedsmoment. Pirelli har givet holdene de bløde, og de superbløde dæk til weekenden, og når man tænker på løbet sidste år, hvor der var mange pit stop med det mere holdbare Bridgestone-dæk, kunne man forvente et sandt renderi i pitten i år. Det har dog vist sig at Pirelli-dækkene er mere holdbare end vi kunne forvente, omend det meget vel kan kan ændre sig med banens temperatur, da det var tydeligt at det var svært at få varme i dækkene, når banetemperaturen er lav. Et andet moment er udsigten til regn, som i går blev sat til en 60% sandsynlighed. Spændende.

Banekort for Gilles Villeneuve

Vi må heller ikke glemme at dette er det første løb med hele 2 DRS-zoner, noget som man har valgt på forsøgsbasis, da dette løb er på en bane med en masse langside, og høj hastighed. I princippet kan det betyde at en bil der overhaler en anden i den ene DRS-zone, kan blive taget igen i den anden zone. Spændende.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP - Kvalifikation: Vettel på pole Canadas GP - Løbet: Sejr til Button »