Turbeskrivelse fra Monza - fredag

BMF1 indtager Monza endnu engang og denne gang med fuld forkælelse af det super gode vejr og ophold i Milano tæt på centrum med gode forbindelser til banen.

Monza 2011 . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/9 2011 klokken 22:09

Det kan da godt være, at man får flere detaljer med ved at se et Formel 1 Grand Prix på TV, men der er intet der slår det at være der selv. Især Monza er det perfekte løb at overvære LIVE, specielt når vejret er så godt, som det var i sidste weekend.

Vi var 4 skribenter fra BMF1 på Monza i år, hvor 3 af os rejste sammen, mens den 4 mand var med Grand Prix Tours dernede. Denne turbeskrivelse omhandler os tre, der havde valgt at lave vores egen tur.

Peter, Nicolai og Allan var de tre der mødte hinanden i Københavns lufthavn torsdag formiddag, for at flyve med Easy Jet direkte til Milano, hvor vi selv havde sørget for at booke hotel og købe adgang til weekendens udfoldelser i Monza park.

Møde med Michael på Monza 2011

At lave sin egen tur på den måde, er ikke for nybegyndere, da Milano og især tognettet, kan være noget af en udfordring, men da vi først havde fået styr på detaljerne gik det relativt hurtigt at komme til og fra banen.

Det oprindelige Hotel vi havde booket i Milano, via In-Italia, viste sig at være optaget, så vi fik et par alternativer, hvor vi tog det der kom tættest på det oprindelige i pris. Bevares, det var billigt, kun 4.300 DKK for tre mand i 4 dage, men dyrere end det oprindelige, der var et ganske fint hotel, hvilket det sidste så absolut ikke var. At In-Italia vil være bekendt at henvise kunder til sådan et sted, undrede os alle meget, men da vi kun skulle sove der, valgt vi at leve med det. Dog kan vi på denne baggrund, så absolut ikke anbefale at bruge In-Italia til booking af overnatning i Italien, da de åbenbart ikke har styr på deres samarbejdspartnere, og heller ikke følte sig forpligtet til at hjælpe os efter turen eller tage kritikken af hotellet seriøst.

Området omkring hovedbanegården i Milano, er ikke meget anderledes end mange andre storbyers område omkring deres hovedbanegård. Altså præget af et noget hårdt miljø og fyldt med billige hoteller.

Men med kun ca. en halv kilometer til den mest fantastiske gade i Milano, Via Buenos Aires, kom vi hurtigt i godt humør, især efter et besøg på en lille bar på vej dertil, der hed Silver Bar, hvor ejeren lavede friske sandwich (panini) og kom med kølig rødvin til os. Han fik besøg af os flere gange og var særdeles gæstfri og ret rimelig med priserne.

Torsdag blev ren hygge i Milano, men fredag morgen gik turen så mod Monza. Det tog sin tid, for skiltning og hjælp er ikke italernes største styrke. Men det lykkedes at komme til Monza station, hvor der var gratis busser ud til parken, hvorfra der var et kvarters gang ud til selve banen. En tur vi hurtigt fik styr på, så den samlede tid fra vi tog fra hotellet til vi var på banen endte nede på lige omkring en time.

Med tribunebilletter kan man om fredagen komme ind på alle tribuner, hvorfor vi selvfølgelig røg direkte på Grand Stand lige over for pitten. Det er simpelthen fantastisk at opleve det, uanset hvor mange gange man har været der.


Monza 2011

Alt det du ikke hører på TV, er det der får hårene til at rejse sig på armene og give en kuldegysninger, selvom termometeret sagde 30 grader. Bare det, er nok til at man skal opleve det som Formel 1 fan, gerne igen og igen.

Ferrari parking på Monza bød bl.a på denne 599GTO

At man så kan få den mest fantastiske kaffe på banen er bare et plus, især når man nu skal tidligt op for ikke at gå glip af noget. God mad er der tilmed også og selvfølgelig kolde øl, Spumante og rødvin. Så selvom det er Formel 1-cirkusset og Onkel Bernie, der er kommet til byen, viser Italien sin charme, gæstfrihed, let tilgængelige mad og kønne piger.

Onkel Bernie ankommer til Monza 2011

Fredag valgte vi at blive på banen og se alt, hvorefter vi tog til vores stamrestaurant i Monza, ”El Cordobes”, der hvert år bliver besøgt af mange Formel 1-hold, og hvor vores stamtjener, Sandra, tog pænt mod os. Her er der rigtig god mad til rimelige priser samt super stemning.

Peter og Allan sammen med Sandra på El Cordorbes ved Monza Parc

Efter endt spisning, skulle vi også på stambaren ”Parc Cafe”, der ligger lige udenfor muren ind til parken, på vej fra byen mod Lesmo. Ude ved Lesmo skulle der tilmed gå et gratis tog til Milano.

På Parc fik vi den obligatoriske grappa, som hjælper på alt, lige fra dårlig mave til ømme fødder.

Da vi senere kom ud til Lesmo (på gå-ben), viste det sig, at sidste tog var kørt og vi skulle hele vejen retur til Monza station for at komme med et tog derfra. Efter en halv times vandring fik vi fat i en taxi, der kørte os til stationen hvorfra vi hurtigt kom på et tog til Milano.

En meget lang fredag var overstået, var vi hjemme på hotellet omkring midnat. Men det havde været en fantastisk dag, med masser af motorsport , øl og spændende oplevelser… som da vi mødte Ross Brawn og Stefano Dominicali på tæt hold. Nicolai fik tilmed Dominicalis autograf.

Dominicali bliver nærmest overfaldet af begejstrede fans, da han kommer ud fra et VIP arrangement på Monza 2011

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP – Galleri (mange billeder) Turbeskrivelse fra Monza - lørdag »