Frankrigs GP realistisk

Efter at have været ude i 3 år ser det ud til at Formel 1 kan komme tilbage til Frankrig, men på en anden bane end før.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 22/12 2011 klokken 14:12

Frankrigs Grand Prix var i mange år en fast ingrediens på Formel 1-kalenderen. Det sidste løb blev afholdt i 2008 på Magny Cours, men et af de tilbagevendende problemer var infrastrukturen omkring banen, som ligger langt ude på landet, langt væk fra lufthavne, hoteller og motorveje.

Fernando Alonso, Renault R25, vinder løbet, Frankrig 2005

I de forløbne 3 år har der været flere tilløb til at få det franske GP tilbage, men nu lader det til at være kommet rigtig tæt på.

Gilles Dufeigneux blev i juni udpeget af den franske premiereminister til at stå i spidsen for endnu et forsøg, og han er meget positiv.

“Alle indikationslamper er grønne, og dem der ikke er, bliver det. Vi er inde i den sidste fase, og en ofentliggørelse vil komme i januar eller februar, “ fortæller Dufeigneux.

Ifølge den franske avis, Nice-Matin, skal løbet afholdes på den 5,8 kilometer lange Poul Richard-bane, og kan dermed lade os nyde Formel 1-racerne komme for fuld fart ned ad den 1,8 kilometer lange Mistral-langside.

Bagsiden af medaljen lyder på at Grand Prixet skal alternere med det belgiske GP på Spa, således at hvert GP afholdes hvert andet et år

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ecclestone brugte bestikkelse Laver Button en Coulthard? »