Opbakning til Toro Rosso

Red Bull junior holdet Toro Rosso sluttede 2011 sæsonen af med at fyre begge deres kørere, for at prøve nye kræfter i form af australieren Daniel Ricciardo og franskmanden Jean-Eric Vergne, en beslutning den tidligere medejer Gerhard Berger bakker op om.

Jean-Eric Vergne . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/12 2011 klokken 09:12

”Det var et fornuftigt træk Toro Rosso foretog, da de valgte at skifte begge deres kørere ud inden 2012 sæsonen,” kom det fra Berger.

Berger understreger at Toro Rossos formål i Formel 1, er at producere kørere der på sigt kan overtage Mark Webber og Sebastian Vettels plads hos Red Bull, hvorfor de kørere der får plads i Toro Rosso, skal have noget ekstra.

”Jaime Alguersuari og Sebastien Buemi var ganske udemærkede kørere, men heller ikke mere end det. Det er ikke godt nok til at få et sæde hos Red Bull hvorfor det var rigtigt at sende dem videre,” kom det forklarende fra Berger.
”De var helt klart gode for Toro Rosso, men slet ikke materiale til Red Bull, hvilket er det kørerne hos Toro Rosso skal være.”

De to nye unge mænd, der nu skal til at prøve kræfter med Toro Rosso racerene er der ret store forventninger til.

Det er især den helt friske nye Formel 1 kører, franskmanden Jean-Eric Vergne, der er store forventninger til.

”Der er mange der ser Vergne som en ny Vettel, der vil kunne gå ind og overtage verdensmesterens plads hos Red Bull, når han på et tidspunkt vælger at søge nye udfordringer,” kom det fra Berger, der også ser hans australske kollega som en meget værdifuld nyhed for holdet, da han er mere rolig end franskmanden, hvilket vil give holdet en bedre mulighed for at få det bedste ud af det unge franske stortalent.

Ricciardo selv er da også klar over, at han har behov for at lære fr sig, men også at han kan lære noget af Vergnes mere aggressive kørestil.

”Jeg er helt klar over at jeg kan lære noget af ham, i hvert fald indenfor de mere junior prægede detaljer med at være en anelse mere aggressiv,” udtalte australieren, der ser frem til at kører for Toro Roso i 2012.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams bliver bedre Kubica fyrer lægen »