• Forside

Kvalifikationen: Alonso på pole - Schumacher degraderet

Kvalifikationen, til den 64. version af Grand Prix de Monaco, der køres i gaderne i Monte Carlo er nu færdig. Den blev vundet af Michael Schumacher efterfulgt af Fernando Alonso , Mark Alan Webber og Kimi Räikkönen. Michael Schumacher havde på sin sidste runde et uheld der mere eller mindre blokerede for Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella og dette undersøges nu af kommisærerne. Vend tilbage til BMF1 og læs om afgørelsen.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 27/5 2006 klokken 12:05

Der kan forudses flere perioder med rødt flag og det vil derfor være muligt, at selv de bedste piloter, ikke får sat en tid i den første eller anden del af forløbet.

Siden de frie træninger i torsdags er lederen af Michelin, Edouard Michelin afgået ved døden i en alder af kun 43 år gammel.

Den første frie træning var ikke særligt intensiv udover en mindre brand i Kimi Räikkönens racer helt til slut i sessionen og blev vundet af Fernando Alonso. Alle tiderne fra den første frie træning finder du i her.


Christian Klien leger supermand i dag

Den anden frie træning blev præget af en lang række af røde flag, som gjorde at mange hold ikke fik gennemført hele deres tekniske program. Det er derfor sandsynligt at vi vil får en frie træning præget af mere aktivitet end vi er vandt til. Specielt var der problemer for BMW Sauber, der har haft et elektronisk problem, for McLaren med den føromtalte brand og for Ferrari, der bare var for langsomme.

Alle tiderne fra den anden frie træning finder du i vores sædvanlige oversigt.

Den sidste frie træning forløb uden problemer og blev vundet af Fernando Alonso med den fantastiske tid 1:13.823. Alle tiderne fra den tredje frie træning finder du her.

Piloterene sidder nu klar i deres biler og venter på det grønne lys. Vejret er stadig godt og luften er 24 grader varm medens asfalten er oppe på 43 grader. Der er ingen vind og luftfugtigheden er oppe på 66 %.

14:00
De første biler kører på banen. Der gået et minut og vi har allerede 14 biler på banen inklusiv Fernando Alonso. Der er nu gået tre minutter og kun Michael Schumacher, Felipe Massa, Rubens Barrichello og Takuma Sato er ikke på banen.

14:05
Vi har de første tider og det er Fernando Alonso der fører. Michael Schumacher og Felipe Massa har stadig ikke været på banen.

14:08
Felipe Massa er kommet på banen og det fejrer han med at køre i banden og smadrer forenden af bilen. Ikke særligt smart at brasilianeren der ikke engang var i gang med at sætte en tid.

Uret er stoppet ved 8:28

Den bedste tid har helt overraskende Jarno Trulli foran David Coulthard, Ralf Schumacher og Christian Klien.

De er virkeligt effektive i Monaco efter mindre end 2 minutter er banen åbnet igen.

14:13
Der mangler 5 minutter og Kimi Räikkönen fører foran Fernando Alonso. I fare er Franck Montagny, Takuma Sato, Nico Rosberg, Vitantonio Liuzzi, Scott Speed og Jenson Button.

14:18
Den første del er færdig og vi må sige farvel til Felipe Massa, Franck Montagny, Takuma Sato, Tiago Monteiro, Scott Speed og Christijan Albers. Den bedste tid satte Kimi Räikkönen og den var 1'13,887.

14:24
Pitten er åben igen. Nick Heidfeld og Jacques Villeneuve kommer straks på banen, det meste af feltet følger efter.

14:29
Der er gået fem minutter og Kimi Räikkönen er igen meget hurtig med tiden 1'13,532 efterfulgt af Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella. Michael Schumacher har endnu ikke været på banen. I fare er Nick Heidfeld og Jacques Villeneuve.

14:34
Der mangler fem minutter og Kimi Räikkönen er stadig hurtigst. Michael Schumacher er nu på banen og sætter hurtigste tid i første sektor men bliver blokeret af Nico Rosberg og ender med at sætte femtebedste tid. I fare har vi Vitantonio Liuzzi, Jacques Villeneuve, Nick Heidfeld, Jenson Button, Christian Klien og Ralf Schumacher.

14:39
Den anden del er færdig og vi måtte sige farvel til Nick Heidfeld, Jacques Villeneuve, Jenson Button, Vitantonio Liuzzi, Christian Klien og Ralf Schumacher.

14:44
Vi er så klar til sidste de af kvalifikation og denne starter sædvanligtvis med nogle kedelige omgange.

På grund af, at der absolut ikke sker noget som helst på banen, er det på dette tidspunkt TV-kommentatorer verden rundt bruger tid på at læse op fra Bilmagsinets optakt. Den finder du i øvrigt her.

14:54
Der mangler ti minutter og forhåbentligt begynder der snart at ske noget i det de første kommer ind for at skifte dæk.

14:59
Den første til at give den gas er Rubens Barrichello efterfulgt af Kimi Räikkönen der sætter bedste tid i første sektor. Hans endelig tid bliver 1'14,140. Denne slås nu af Fernando Alonso og med det samme slås han af Michael Schumacher med tiden 1'13,898. Fernando Alonso gør endnu et forsøg men kan ikke slå Michael. Top fem er nu Michael Schumacher, Fernando Alonso, Mark Alan Webber, Kimi Räikkönen og Giancarlo Fisichella. Der mangler nu 2 minutter og Giancarlo Fisichella og Fernando Alonso skifter dæk. Kimi Räikkönen er også ude på en hurtig runde og sætter bedste tid i første sektor men er for langsom i anden og bliver på fjerdepladsen. Nu er Michael Schumacher igen på en hurtig runde og er med 19.4 i første sektor den hurtigste – kan han stikker sin egen tid, nej han laver en fejl og køre i barrieren. Lykkedes det nu for Alonso at tage pole. Nej, han er for langsom delvis fordi han bremses af Schumis's bil.

15:04
Kvalifikationen er nu forbi og pole blev taget af Michael Schumacher efterfulgt af Fernando Alonso , Mark Alan Webber og Kimi Räikkönen. Michael Schumacher havde på sin sidste runde et uheld, der mere eller mindre blokerede for Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella, dette undersøges nu af kommisærerne.

Alle tiderne fra kvalifikationen finder du i vores sædvanlige oversigt.

Resultatet af undersøgelsen er kommet, se under relaterede nyheder.