• Forside

Monacos kvalifikation - BM F1 mener!

Vindere, tabere og skuffelser - hvem var HOT og hvem var absolut NOT! Læs her og se hvad BM F1 mener.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 27/5 2006 klokken 15:05

Efter en særdeles spændende kvalifikation i Monaco, så har BMF1 en mening om den:

Kvalifikationens stjerne (og skurk.)

Michael Schumacher: Vinderen har altid ret. Løbets mest erfarne kører timede hans omgange perfekt, minimal trafik, bedste tid og forreste startposition søndag eftermiddag. At hans kvalifikation ender med et "uheld", der ikke bringer ham på julekort med Alonso og Briatore, det er blot endnu en kontroversiel ting ved Schumacher, en ting der kan diskuteres af F1 fans de næste mange år.


Jenson Button i Monacos gader

Lige ved og næsten:

Mark Webber og David Coulthard; Williams: Webber kører sig ind på en meget flot 3. startplacering, en præstation, der kun kan give ros, det lykkes ham at holde store navne som Räikkonen, Montoya og Fisichella bag sig. Coulthard får sin første placering i den sidste kvalifikationsomgang - en præstation, der afgjort må glæde den skotske veteran og hans fans. Williams sætter 2 biler i den sidste kvalifikation, en flot præstation af et hold, som er uden motorfabrikant i ryggen - måske var det ikke så skidt at slippe af med BMW.

Bløde mellemvare:

Rubens Barrichello, Juan Pablo Montoya, Vitantonio Luizzi, Christian Albers, Scott Speed, Franck Montagny og Takuma Sato: Alle gjorde hvad man forventede, ingen faldt igennem og ingen præsterede ret meget ud over en dag på kontoret.


Christian Klien, Red Bull Racing og testpilot Giorgio Mondini, Midland Toyota, under den frie træning torsdag i Monaco 2006

Det kunne I have gjort bedre!

BMW Sauber, Toyota, Jenson Button og Ralf Schumacher: Alle 4 må afgjort siges at have skuffet i dag. Button og Schumacher ryger begge ud inden den sidste kvalifikation - det er ikke måden at vinde på, end sige score point. Sagt på nudansk - det er en Ommer. BMW fortsætter med at være decideret skuffende, Villeneuve kan man ikke se skulle være en mand, der kæmper for en 2007 kontrakt, nærmere tværtimod, han fortsætter hans svingende sæson, der skifter mellem fremragende kørsel og så noget der minder om ligegyldighed. Quick Nick virker ikke kvik overhovedet og udgår af dagens kvalifikation, uden at sætte noget større aftryk på den.

Toyota mangler stadig at bevise hvad alle milliarderne de poster i bil, Trulli & Schumacher går til. Placeringer som nummer 8 og 11 må afgjort skabe dybe panderynker i Japan. Dilemaet er at man sandsynligvis ikke kan trække sig, efter at have brugt enorme summer, uden at opnå skyggen af resultat, det forbyder japansk ærekodeks.

Rundens skurk.

Felipe Massa:

Massa - set herfra, så får du ikke en kontrakt næste år, Rossi eller ej. Du sidder i feltets næstbedste bil, sporadisk dårligere end Renault, du kæmper for en plads næste år, der står et konstruktør og et pilot verdensmesterskab på spil. Alligevel, så lykkedes det dig at sætte bilen af, efter 2 omgange, på en omgang der ikke engang er en flyvende OG på noget nær det eneste sted, hvor der er en afkørselsmulighed i Monaco. Hvis jeg var dig, så ville jeg være gået en lang omvej tilbage til pitten, så kan det være at Jean Todt havde nået at køle lidt af.


Ferrari i Monaco