The Iceman om Singapores GP

The Iceman, bedre kendt som Kimi Räikkönen, ligger i øjeblikket nr. 3 i mesterskabet. Næste løb er i Singapore, hvor Kimi endnu ikke har scoret point før. Bekymrer det mon Iceman?

Kimi Raikkonen . Copyright Lotus GP

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 18/9 2012 klokken 11:09

Singapores GP er, som de fleste ved, et aften/natløb hvori banen bliver kunstigt belyst. Siden Grand Prix'et blev indført, har der været stor diskussion om netop denne belysning samt tidsforskellen.

Dette bekymrer dog overhovedet ikke Kimi:

"De første to år med Grand Prix'et var jeg en smule overrasket over hvor meget folk snakkede om tidsforskellen. Når de tænder lysene er det nøjagtigt som at køre i almindeligt dagslys.

På nær de enkelte mørke steder i af-kørsels områderne, er banen godt lyst op og der er ingen forskel fra at køre om dagen."

Kimi i Singapore i 2008

At Kimi ikke ser lyset og tiden som en ulempe, er kun godt for Lotus F1 Team. Dog har Kimi, som han selv udtaler det, nogle uafsluttede sager med banen:

"Jeg har nogle uafsluttede sager med banen, eftersom jeg i mine to løb her endnu ikke har scoret points - Det betyder ikke, at jeg ikke er hurtig her, for så vidt jeg ved, har jeg stadig banerekorden fra 2008.

Jeg kørte galt medens jeg kæmpede for femtepladsen dét år, og jeg kom i mål som 10'er i 2009, så jeg vil gøre det bedre denne gang."

Og målene for at gøre det bedre er klare:

"Podiet er tydeligvis vores mål igen. Vi har haft seks podiumplaceringer indtil videre og har scoret mange points som nogle af de øverste i de sidste par ræs.

Vi har præsteret at få alt ud af vores pakke, og forhåbentlig er vi i stand til at viderebringe det til de næste løb også."

Kimi på Podiet i Bahrain. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Løbet på Monza var skuffende for Lotus teamet, men det kom ikke som nogen overraskelse for dem selv. Værst er det, at Alonso har øget forspringet:

"Vi mistede nogle points til Fernando, hvilket ikke er særligt godt, men vi præsterede stadig at få et acceptabelt resultat i Italien, og det er godt at være som som nr. 3 i verdensmesterskabet.

Det er umuligt at sige, hvordan sæsonen kommer til at se ud, men vi er meget tæt på andenpladsen. Vi må se, hvad der sker i de næste par løb."

Kimi er kun ét point fra Lewis Hamilton, der i øjeblikket har andenpladsen i mesterskabet.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton fokuserer på mesterskabet Alle venter på Hamilton »