Lotus med DRS problemer

Mens Red Bull på rekord tid har lavet den hidtil mest avanceret DRS, kæmper Lotus fortsat med at få deres version af dobbelt DRS til at virke, men det er der en god forklaring på.

Romain Grosjean Japans Grand Prix 2012 . Copyright Lotus

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/10 2012 klokken 15:10

For os der står på sidelinjen, kunne det se ud som om at Lotus ingeniørerne ikke har fået spændt hjelmen helt rigtigt, da de i snart et halvt år, har kæmpet med et nyt DRS system, der skulle hjælpe dem helt frem på gridden, hvor det er sjovest at være.

Men der er en god og overskyggende grund til at det ikke er gået så hurtigt for Lotus, som det vi har set hos Red Bull.

Mens Red Bull har udviklet et system, de allerede nu ved, er ulovligt efter denne sæson, har Lotus valgt at gå efter en mere langsigtede løsning, der vil give dem en fordel fra starten af 2013 sæsonen.

Det betyder at deres løsning ikke bliver aktiveret af køreren, men vil blive aktiveret af lufttrykket inde i vingen, som derefter åbner op og sender en luftstrøm ned mod den midterste vinge, eller som det kaldes ”beam vingen”.

Mercedes, som startede det hele, gør det helt anderledes, da de har valgt at fjerne eftertryk fra frontvingen, mens Lotus og Red Bull har rettet fokus mod bagvingen, hvilket lader til at have en langt større effekt.

Den helt store fordel for de to holds model er, at de kan have mere downforce på baghjulene under normal kørsel, mens de fjerner en stor del af trykket under DRS, hvilket giver dem en markant fordel under overhaling og kvalifikation.

Lykkes det for Lotus at få deres 2013 lovlige system til at virke, vil de blive giftige fra sæsonstarten.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjeans egen skyld Red Bulls fantastiske DRS »