• Forside

Renault: Alonso jubler

Det blev til pole position for Fernando Alonso og en femteplads for Giancarlo Fisichella, da der lørdag blev kørt kvalifikation til Englands Grand Prix. Det gør, at Renault er optimistiske for søndagens resultat.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 10/6 2006 klokken 22:06

Da Fernando Alonso krydsede stregen efter sin sidste omgang under kvalifikationen var det med jubelhyl i radioen: "Fire i træk drenge, fire poles i træk".

Knap så godt gik det for Giancarlo Fisichella, som sluttede på femtepladsen godt seks tiendedele efter Alonso. Ifølge Renault lavede han nogle sidste øjebliks ændringer i opsætningen, der betød, at han mistede lidt tid i den første sektor. De håber dog, at han kan arbejde sig op i morgen under løbet.


Endnu en pole til Fernando Alonso

Her følger de vigtigste udtalelser fra holdet efter kvalifikationen:

Fernando Alonso (Pole, 1:20.253):

"Jeg var virkelig tilfreds med at få pole i dag – min fjerde i træk. Jeg lavede en lille fejl på min første flyvende omgang i super-polen, og jeg vidste det var tæt med Michael (Schumacher, red.). Så vi satte et andet sæt dæk på, og det lykkedes mig at køre en bedre omgang. Jeg tror forholdene derude i dag var ganske svære for alle, så vi lavede før sessionen nogle ændringer, som gav os mere greb, og stabiliserede bilbalancen en smule.

Morgendagens løb kommer til at blive interessant, fordi ingen rigtig har lavet nogle lange kørsler, så jeg tror, der kan komme nogle overraskelser med hensyn til dækkene. Indtil nu har Michelin-dækkene dog været fortræffelige, og jeg er optimistisk. Dette er en fantastisk pole for holdet, fordi det beviser, at Renault ikke slapper af – vi tager kampen op med Ferrari."


Giancarlo Fisichella under fredagens træninger

Giancarlo Fisichella (5. plads, 1:20.919):

"Jeg lavede nogle ændringer på bilen før kvalifikationen, og bilen var på kanten i den første sektor. Jeg kunne ikke angribe de hurtige sving ordentligt, og jeg tabte tid i den første sektor. Så femte er en smule skuffende, fordi vi havde en frontrække bil i dag. Alligevel er jeg stadig i en god position og er meget optimistisk for morgendagens løb."


Renault ingeniører på arbejde i garagen

Pat Symonds (Chefingeniør):

"Det var en virkelig spændende kvalifikationssession og et stort resultat for Renault-holdet. Fernandos sidste omgang var noget virkelig speciel, og han tog sving 1 ved Copse så godt som med speederen i bund.

Vi må heller ikke glemme Giancarlo, som er i en god position. Jeg er glad for, vi ikke gik på kompromis med vores løbsstrategi for kvalifikationsydelsen, og de høje temperature denne weekend ser ud til at passe både vores bil og dens Michelin-dæk. Vi glæder os til et godt løb i morgen."