Australiens GP: Dagen derpå

Første Formel 1 løb på 2013 kalenderen er afviklet, og der er lukket op for endnu et spændende år med Formel 1. Australien skuffede på ingen måde, tværtimod.

Hygge på podiet . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/3 2013 klokken 11:03

Verdens Formel 1 fans har siden løbet i Brasilien haft en trang til at tænde fjernsynet søndag efter søndag, for blot lige at se, om man lige kunne se lidt Formel 1 eller til nød noget andet motorsport, mens vi ventede på, at den nye sæson kom i gang.

Det er den nu, og det blev en helt fantastisk måde, hvorpå sæsonen 2013 blev skudt i gang.

Vi fik det hele i denne første weekend. Regn, sol, uheld og tekniske problemer. Og så var der dem der viste, at de havde styr på det, eller rettere troede de havde, samt syn for sagen omkring de nye Pirelli dæk, der ikke ligefrem er holdbare.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Pirilli dækkene viste sig at være et af de helt afgørende elementer under årets første løb, som Lotus og især Kimi Räikkönen beviste, at de havde forstået bedst.

Sebastian Vettel beviste endnu engang, at han har styr på sin racer under kvalifikationen, men den nye Red Bull racer viste sig at være alt for hård ved de nye dæk, hvorfor han ikke kunne overføre den overlegne fart fra kvalifikationen til løbet.

Champagnebad Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mange havde forventet at se en meget stærk Fernando Alonso i Australien, men det var faktisk Felipe Massa, der længe viste sig som den stærkeste af de to, hvilket lover godt for Ferrari i forhold til konstruktør mesterskabet. Med sin 2.-plads sluttede Alonso som bekendt som den bedste af de to, dog uden reelt at have en chance for at slå Räikkönen i front.

Mercedes så også utroligt stærke ud over weekenden, og havde det ikke været for en afbrudt kvalifikation, kunne Rosberg meget vel have sikret sig årets første pole-position. Men stabilitetsproblemer for Rosberg sendte ham desværre helt ud af løbet, mens Hamilton hev et ganske fornuftigt resultat hjem i sit første løb for sølvpilen.

Kimi Raikkonen Australiens GP 2013 copyright Lotus-Renault GP

Alt i alt så var vi i går vidner til et rigtigt godt åbningsløb af 2013 sæsonen, der gav os en del svar og nogle hold en del at arbejde med.

Med under en uge til næste løb, vil der helt sikkert blive arbejdet hårdt for at lukke nogle af de huller, der blev opdaget i weekenden, men vi skal næppe forvente de store rettelser inden den kommende weekend, der tilmed bliver afviklet under helt andre forhold.

Dagens Hot or Not:
Hot:
Kimi Räikkönen. The Icemann is back og han ser ud til at have fået en pakke med i år, der passer ham. Han kan blive meget farlig i år.
Felipe Massa, for at træde ud af Alonsos skygge igen og vise, at han faktisk kan være med helt fremme.
Lewis Hamilton, for at vise modenhed og køre et perfekt løb, i forhold til, hvad han havde at gøre godt med.

Felipe Massa Copyright Ferrari Media

Not:
Caterham skal have et spark, for at have udviklet en bil der er langsommere end sidste års racer.
McLaren har i stil med Caterham formået at udvikle bagud. Simpelthen ikke godt nok af et hold med så stort et budget.
Mark Webber. Med så gode kort på hånden og så komme så elendigt fra start. Red Bull har undskyldt det med elektroniske problemer, men det er under alle omstændigheder ikke godt nok.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sebastian Vettel realist i nederlagets stund. Rosberg udgår med teknisk defekt - Hamilton tror s »