Australiens GP: 3. frie træning. Grosjean hurtigst

Sebastian Vettel og Red Bull dominerede de to første træninger, og forventningerne forud for denne tredje træning var da også, at den dominans ville fortsætte. Men regn ændrede på billedet, og Grosjean i Lotus sluttede i top.

Romain Grosjean . Copyright Lotus GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/3 2013 klokken 05:03

3. træning startede i tørvejr, men allerede fra start var det synligt tydeligt, at vi godt kunne forvente en del regn, inden der gik lang tid.

Med regn i vente, betød det til fordel for os der så på, at der var travlhed på banen fra første sekund.

Ferrari var klart de hurtigste på banen efter de første 10 minutter, igen med Massa som den hurtigste af de to, men tiderne var langt efter de bedste tider fra fredag, således rodede de hurtigste rundt på + 1.27 tider i lang tid.

Første mand til at komme under 1.27 var Grosjean i Lotus, efter 15 minutter, få sekunder før det så småt begyndte at dryppe, hvilket betød, at den tid gik hen og viste sig som den bedste der blev sat, uden vi kan sige, at han nu er favorit til pole senere i dag.

Vettel fik ikke sat nogle rigtige tider, da Red Bull angiveligt ikke havde travlt efter de overbevisende resultater fra fredagens træninger.

Regnen satte en øjeblikkelig stopper for underholdningen på banen, og der var da også tale om ret tung regn og derfor ingen grund til at afprøve asfaltens greb, da man forventer, at det ikke bliver så slemt til kvalifikationen senere i dag.

Efter 10 minutters stilhed og regn stoppede regnen, hvilket Ferrari noget overraskende valgte at reagere på, ved at sende Massa ud på banen som den første. Det var dog tydeligt at det var en meget våd bane, og at vi på ingen måde vil få nogen glæde af disse tider i første omgang.

Massa blev dog ude på banen, hvilket må skyldes at Ferrari forventer, at det bliver lignende forhold i kvalen eller løbet.

Ferrari sendte også Alonso ud kort efter, sammen med Gutierrez fra Sauber og de to Toro Rosso racere.

Faktisk var der åbenbart mange, der mente, at Ferrari havde ret, så få minutter efter var det meste af feltet igen i gang med testarbejdet. Kun Red Bull og McLaren valgte at blive inde.

Med 17 minutter tilbage, overgav Webber og Perez sig, så det på dette tidspunkt kun var Vettel og Button, der ikke havde stiftet bekendtskab med den våde asfalt.

Med den store aktivitet på banen, tørrede banen dog meget hurtigt op, så der med omkring 13 minutter tilbage så ud til, at der var mulighed for intermediates.

Med 10 minuter tilbage måtte Sebastian Vettel parkere sin racer ude på banen, efter han fik en melding inde fra pitten om, at han manglede hydraulisk tryk, og at han ikke måtte forsøge at skifte gear.
Om det er et rigtigt problem eller en våd sensor, må vi vente med at høre nærmere om. Ikke en optimal optakt for den regerende verdensmester forud for årets første kvalifikation.

Med 4 minutter tilbage begyndte Mercedes at tale om, at det måske var ved at være tid til tørvejrsdæk, men billeder fra de andre biler på banen viste, at det nok ville være en anelse optimistisk.

Lewis Hamilton var en af dem, der ikke fik sat en tid, inden regnen kom, hvilket betød, at han stod noteret for dagens langsommeste tid, til stor glæde for Max Chilton, der kan notere sig, at han nu har slået Hamilton.

Kvalifikationen er det næste vi vil se, og den vil foregå i vores nye Live rapporterings vindue til højre på skærmen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: 2. frie træning. Vettel hurtigst Australiens GP: Vettel på pole »